MIT şi Universitatea Stanford, în topul instituţiilor de învăţământ superior care oferă gratuit cursuri online deschise, în diverse domenii

Massachusetts Institute of Technology (MIT) a lansat un nou program de cursuri online, cu numele MITx. Primul curs din cadrul acestei iniţiative extinse este în domeniul circuitelor electronice (cod 6.002x) şi este disponibil din 5 martie.

Înregistrarea pentru mediul virtual de învăţare MITx a început în februarie, iar până în prezent s-au înscris peste 90.000 de persoane din întreaga lume numai la acest curs iniţial.

MITx este descris de către instituţie ca un “prototip de sistem de educaţie”. Iniţiativa MITx este non-profit şi poate oferi oricui posibilitatea de a primi toate conţinuturile unui curs în mod gratuit.

La rândul său, Universitatea Stanford anunţă zilele acestea startul pentru cinci cursuri online gratuite, în urma unui pilot de succes de toamna trecuta care a atras mai mult de 350.000 de participanţi din întreaga lume.

Referinţe:

 

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.