Ministerul Educaţiei vrea o bibliotecă online cu toate manualele şcolare

Data:

Ministerul Educaţiei ar putea realiza o bibliotecă online unde vor fi încărcate toate manualele avizate de instituţie şi care vor putea fi accesate de elevii români din toată lumea.

Platforma va fi gândită în special pentru elevii români din străinătate care nu au acces la materialele didactice din ţară.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie speră ca, în câteva luni să aibă loc licitaţii pentru manuale digitale. Odată ce acestea vor fi introduse în şcoli, nu înseamnă că manualele printate vor dispărea, asigură ministrul.

Totuşi, înainte ca platforma să fie activată, Pricopie atrage atenţia că trebuie adusă la zi şi programa şcolară şi că ar trebui publicate manuale noi, cele existente  având o vechime şi de 10-12 ani.

Sursa: edu-news.ro

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...