Mehedinti: peste 60 de scoli vor fi dotate cu calculatoare

Un număr de 62 de şcoli din mediul rural şi oraşele mici din judeţ vor fi dotate cu calculatoare prin programul naţional “Internet în şcoala ta”, a declarat marţi inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, Ion Tufiş.

De aceste dotări vor beneficia circa 11.000 de elevi, care vor avea astfel posibilitatea să pună în practică ce au învăţat la cursurile de informatică din şcolile respective.

"Fiecare unitate şcolară cu personalitate juridică va fi conectată la reţeaua de internet RoEduNet gestionată de Ministerul Învăţământului. Datorită acestui lucru, fiecare elev va avea acces la lumea virtuală, de unde poate prelua informaţii necesare educaţiei şi formării culturii generale’, a precizat Tufiş. Achiziţiile efectuate cu bani de la bugetul de stat vor fi condiţionate însă de obligaţia primăriilor pe raza cărora funcţionează şcolile de a aloca fonduri pentru plata energiei electrice şi a conducerilor acestora de a asigura protecţia şi securitatea echipamentelor.

Sursa: Edumanager

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.