Mulţi utilizatori de Internet uită de măsuri simple de protecţie. Iată un top 5 lucruri stupide pe care lumea pe face

Din pacate, accesul la internet nu este insotit de un manual standard, nici macar de un pliant cu reguli de comportament corect si siguranta. Multi utilizatori ai retelei globale uita de masuri simple de protectie sau pur si simplu le ignora. Iata un top 5 lucruri stupide pe care lumea pe face pe internet, potrivit Lifehacker.

Greseala nr. 1: Crede in anonimat
Anonimatul pe internet este un mit pentru utilizatorii neexperimentati. Comentariile la stiri, articole sau in retelele sociale raman mult timp online si pot fi descoperite de oricine cu putina experienta in folosirea unui motor de cautare. Chiar si fara dezvaluirea numelui, pseudonimele folosite o data vor fi folosite si mai tarziu si pot capata o reputatie proprie.

Greseala nr. 2: Ignora importanta datelor personale
Greseala nr. 3: Utilizeaza o conexiune nesecurizata
Greseala nr.4: Lasa informatii private in browser
Greseala nr. 5: Nu are backup (offline) pentru datele online

Articol complet: hit.ro (http://www.hit.ro/internet-securitate/Top-5-lucruri-stupide-pe-care-lumea-le-face-pe-internet/)

Articolul original (în engleză): Lifehacker (http://lifehacker.com/5880121/the-stupid-things-you-do-online-and-how-to-fix-them)

 

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.