Lansarea proiectului Instruirea in Societatea Cunoasterii

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in parteneriat cu SIVECO Romania, anunta lansarea Proiectului “Instruirea in Societatea Cunoasterii”. In cadrul proiectului, profesorii vor invata cum sa integreze eficient resursele IT în procesul educational.

Proiectul "Instruirea in Societatea Cunoasterii" urmareste dezvoltarea capitalului uman din invatamantul preuniversitar, cresterea competitivitatii cadrelor didactice si eficientizarea sistemului educational din Romania.

In cadrul proiectului ce se va desfasura pana in luna octombrie 2011, vor fi instruiti 3.000 de profesori formatori, la nivelul intregii tari. Profesorii care vor participa la acest program vor obtine la finalul instruirii un certificat care atesta statutul de formator.

Proiectul "Instruirea in Societatea Cunoasterii" este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Obiectivul proiectului "Instruirea in Societatea Cunoasterii" este de a-i incuraja pe profesori sa isi dezvolte competentele profesionale si de a oferi solutii de optimizare a procesului didactic, prin prezentarea celor mai noi modalitati de introducere si utilizare a solutiilor TIC in educatie.

Proiectul promoveaza integrarea noilor tehnologii in educatie si urmareste adaptarea sistemului de invatamant romanesc la noile cerinte si provocari impuse de construirea societatii cunoasterii, contribuind in mod real la implementarea Strategiei Europene de ocupare a fortei de munca.

De asemenea, proiectul promoveaza integrarea noilor tehnologii in educatie si urmareste adaptarea sistemului de invatamant romanesc la noile cerinte si provocari impuse de construirea societatii cunoasterii, contribuind in mod real la implementarea Strategiei Europene de ocupare a fortei de munca.

Persoana de contact:
Niculae Cristea
Functia: Manager de Proiect
Institutia: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
Detalii de contact: tel: 0744314280.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.