INTERVIU cu Craig Barrett: Cel mai important produs tehnologic din sala de clasa este profesorul

Data:

Craig R. Barrett (70 de ani), Chairman of the Board al Corporatiei Intel, vorbeste, intr-un interviu pentru HotNews.ro, despre relatia cu Romania si despre educatie. „Nu te poti sustrage unei recesiuni, ci trebuie sa investesti in salvarea ta.”

[…]
Reporter: Sunteti considerat un „evanghelist” al sprijinirii educatiei in Statele Unite. De ce este importanta educatia?

Craig Barrett: Educatia este importanta in orice societate, pentru ca nivelul educatiei determina nivelul de trai si venitul pe cap de locuitor. Cu cat mai educata e forta de munca, cu atat mai calitative sunt produsele muncii.

Din perspectiva companiei Intel, educatia in matematica, stiinte si inginerie este importanta, pentru ca noi angajam oameni din aceste domenii si oamenii care apreciaza aceste domenii sunt cei care folosesc produsele noastre.

Cat despre SUA, cel mai bun mod de a imbunatati educatia este ameliorarea calitatii predarii, investirea in instruirea profesorilor. Daca ne uitam la tarile care stau foarte bine la capitolul educatie, de exemplu Finlanda, care este numarul unu in lume la educatia de baza, observam ca educatia buna consta in profesori buni, in asteptari mari si ca trebuie sa existe si o anumita tensiune in sistem, prin care se masoara constant performantele si se corecteaza unele lucruri, cand este cazul.

Dar cel mai important lucru este sa ai profesori buni. Un profesor bun are rezultate bune chiar si fara tehnologie. Cand sunt intrebat care e cel mai important produs tehnologic din sala de clasa, mereu raspund: profesorul.

[…]
Reporter: Azi ati fost la Universitatea Politehnica, institutie cu care sunteti familiar. Care va este impresia generala despre o universitate romaneasca?

Craig Barrett: Este a doua oara cand o vizitez. Mereu sunt impresionat de nivelul de pregatire al studentilor. In orice tara pe care o vizitez, studentii buni mereu imi pun intrebari bune. Sunt interesati de tehnologii, dar si de dezvoltarea personala. Imi place mereu sa interactionez cu studentii.

Interviul complet:
Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-5465973-interviu-craig-barrett-chairman-the-board-companiei-intel-nu-poti-sustrage-unei-recesiuni-trebuie-investesti-salvarea.htm

Adrian Mihiotis
Adrian Mihiotis
Profesor limbi straine la Şcoala cu clasele I-VIII ''Pia Bratianu'', Bucuresti. Absolvent al Facultatii de limbi si literaturi straine, Universitatea Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...