Guvernele tarilor europene incurajeaza introducerea celor mai noi tehnologii informationale si comunicationale (TIC) in educatie

Data:

Calitatea învăţământului reprezintă un deziderat pentru dezvoltarea societăţii cunoaşterii. Ministerul Educaţiei şi Tineretului din Republica Moldova a organizat recent, la Chişinău, Conferinţa Internaţională Calitatea Învăţămîntului. Teoria şi practica utilizării Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie.

Bucureşti, 19 martie 2008 – Ministerul Educaţiei şi Tineretului din Republica Moldova a organizat recent, la Chişinău, Conferinţa Internaţională "Calitatea Învăţămîntului – Teoria şi practica utilizării Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie". La conferinţă au participat miniştri ai educaţiei, factori de decizie din mediul politic, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ şi ai mediului academic precum şi experţi în eLearning din Moldova, România, Rusia, Franţa, Bulgaria, Azerbaijan, Armenia, Estonia, Lituania, Ukraina, Albania, Cipru, Letonia şi Georgia.

SIVECO Romania a fost principalul sponsor al evenimentului.
Reprezentând un nume de referinţã pe piaţa serviciilor educaţionale, SIVECO Romania oferã soluţii care vin în întâmpinarea nevoilor elevilor şi profesorilor, fiind  o companie care promovează excelenţa în educaţie.

România este considerata un nume de referință pe harta mondială a învățământului asistat de calculator din 2005.
Atunci, la World Summit for Information Society, pentru prima data, o companie din tara noastra – SIVECO Romania a primit Premiul I iar lecţiile interactive AeL, disponibile în toate şcolile din România, au fost desemnate "cel mai bun conţinut educaţional din lume" într-o competiţie la care au participat peste 20.000 de proiecte din 168 de ţări.

Pe măsurã ce importanţa educaţiei şi a cunoştinţelor specializate îşi consolideazã poziţia în societatea modernã, ţările din spaţiul pan-european şi CSI pun din ce în ce mai mult accent pe dezvoltarea şi promovarea unor soluţii alternative, la sistemul clasic de învãţãmânt. Informatizarea educaţiei reprezintă un proces continuu în cadrul reformei învăţământului în vederea construirii unei autentice economii bazate pe cunoaştere.

"Cunoştinţele de bază în utilizarea calculatorului sunt esenţiale pentru societatea de azi. Şi totuşi, nu tehnologiile utilizate ajută la creşterea calităţii nivelului educaţional, ci metodele pedagogice moderne care reuşesc să implice elevii în crearea propriei cunoaşteri. Soluţiile de eLearning şi lecţiile interactive vin astfel să sprijine dezvoltarea unui sistem de învăţământ modern" a declarat Florin Ilia, Vice President Commercial Division, SIVECO Romania.

Principalele subiecte abordate în cadrul conferinţei au vizat: impactul implementării TIC asupra calităţii educaţiei, pregătirea cadrelor didactice pentru utilizarea TIC în procesul de învăţământ precum şi necesitatea instruirii profesorilor pentru predarea informaticii şi tehnologiilor informaţionale în învăţământul general. Un alt subiect important pe lista de discuţii l-a constituit necesitatea utilizării softurilor educaţionale în învăţământul secundar general.

În cadrul conferinţei, Radu Jugureanu, AeL eContent Manager în cadrul SIVECO Romania, a susţinut prezentarea "eLearning – componente didactice".
În cadrul prezentării a fost susţinută importanţa aplicării metodelor pedagogice moderne concomitent cu utilizarea soluţiilor de eLearning, iar ca aplicaţie au fost prezentate lecţii electronice AeL, produse de SIVECO Romania, câştigătoare a numeroase premii internaţionale.

Concluziile desprinse la finalul conferinţei confirmă faptul că s-au făcut paşi importanţi în introducerea TIC în educaţie, dar etapa de tranziţie către societatea cunoaşterii nu s-a încheiat. Au fost înregistrate succese pe linia dezvoltării bazei ştiinţifice, a metodologiei pedagogice şi a dezvoltării de soluţii multimedia interactive destinate învăţării asistate de calculator.

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...