Generatia digitala va fi urmatoarea forta economica

Data:

Tinerii din Europa cu varste intre 16 si 24 de ani reprezinta populatia experta in folosirea tehnicilor multimedia moderne. Potrivit unui raport publicat de Comisia Europeana privind competitivitatea UE in domeniul telecomunicatiilor digitale, aceasta patura va dicta viitoarele reguli de joc pe pietele europene. Romania ocupa una din ultimele pozitii privind rata de penetrare a internetului broadband, cu 10,7%. Interesant este faptul ca Polonia, Slovacia si Bulgaria se afla in spatele tarii noastre cu o rata de penetrare de 9,6%, 9,6%, respectiv, 9,5%.

Viviane Reding, comisarul european pentru telecomunicatii, considera ca aceasta generatie de tineri va fi noua forta economica. "Mai bine de 70% dintre tineri folosesc capacitatile moderne date de internet. Noi i-am numit pe acestia generatia digitala (n.r. digital natives), termenul incluzand persoanele care s-au nascut in aceasta era si care au inceput sa foloseasca internetul imediat ce au devenit consumatori activi pe pietele europene", spune Reding.

Romania ocupa una din ultimele pozitii privind rata de penetrare a internetului broadband, cu 10,7%. Interesant este faptul ca Polonia, Slovacia si Bulgaria se afla in spatele tarii noastre cu o rata de penetrare de 9,6%, 9,6%, respectiv, 9,5%.

Cel mai mare grad de penetrare al internetului broadband din UE27 este de 37,4% si se gaseste in Danemarca. Potrvit purtatorului de cuvant al Comisiei Europene, Martin Selmayr, Uniunea Europeana surclaseaza SUA. Pe de alta parte insa, investitiile din cercetare in tehnologiile multimedia moderne sunt mult mai mici fata de cele din SUA si Japonia.

Sursa: Banii nostri: Generatia digitala va fi urmatoarea forta economica

Stirea Mediafax: Aproape două treimi dintre români nu au folosit niciodată internetul

Raportul Comisiei Europene: http://ec.europa.eu/romania/news/raport_competitivitatea_digitala_ro.htm

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...