FP7 – oportunitate de finanţare pentru proiecte europene de elearning

Data:

Programul Cadru 7 este un instrument al Uniunii Europene pentru finanţarea cercetării şi dezvoltării tehnologice în spaţiul european. Data limită pentru depunerea de proiecte în cadrul componentei Digital Libraries and Content este 8 mai.

Programele Cadru (Framework Programmes) pentru finanţarea cercetării şi dezvoltării tehnologice sunt principalele instrumente ale Uniunii Europene pentru a susţine cercetarea colaborativă, dezvoltarea şi inovarea în domeniile ştiinţelor, ingineriei şi tehnologiei. Programul Cadru 7 (FP7) continuă FP5 şi FP6. În cadrul FP7 pot fi depuse proiecte adresate Consiliului European al Cercetării în perioada 2007-2013. Bugetul alocat de către Comisia Europeană pentru următorii şapte ani este de 50,5 miliarde de euro (cu 41% mai mult decât bugetul FP6), divizat pentru cele 4 zone de interes stabilite în cadrul acestui program: Cooperare (32,4 miliarde euro), Capacităţi (4 miliarde euro), Idei (7,5 miliarde euro) şi Resurse umane (4,7 miliarde euro).

Una dintre ariile principale de cercetare în FP7 o constituie componenta Tehnologiile Informaţiei şi Comunicării, cu un buget de 9,1 miliarde de euro. O descriere a acestei componente găsiţi la adresa www.elearning.ro/resurse/fp7-ict-4poverview.pdf

Subcomponenta (sau "provocarea") 4 – Digital Libraries and Content – are două obiective:

  • obiectivul ICT-2007.4.1 (ICT-2007.4.3): Digital libraries and technology-enhanced learning
  • obiectivul ICT-2007.4.2 (ICT-2007.4.4): Intelligent Content and Semantics

Pentru oricare dintre aceste obiective puteţi propune proiecte de elearning, în colaborare cu alte instituţii din ţări ale Uniunii Europene. Proiectele propuse pot cere un buget de până la 3 milioane de euro, pentru activităţi de cercetare, dezvoltare, promovare şi/sau susţinere în domeniul utilizării noilor tehnologii pentru educaţie şi cultură. Data limită pentru prima rundă de depunere de proiecte este 8 mai 2007.

Pentru alte informaţii şi suport, vizitaţi situl programului, la adresa: http://cordis.europa.eu/fp7

Olimpius Istrate
Olimpius Istrate
Olimpius Istrate este lector la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Formare a Profesorilor, susținând cursuri şi seminarii de Pedagogie, Instruire Asistată de Calculator, Medii virtuale de instruire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...