Forumul Inovatorilor in Educatie, Editia a II-a, Timisoara, 30 mai 2008

  0
  14

  Fundaţia EOS – Educating for an Open Society România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Microsoft România anunţă organizarea FORUMULUI INOVATORILOR ÎN EDUCAŢIE, Ediţia a II-a, Timişoara, 30 mai 2008.

  Tema acestei ediţii este Învăţarea Bazată pe Proiecte – utilizarea TIC în context interdisciplinar.

  Evenimentul se va desfăşura la Centrul de Afaceri din Timişoara, b-dul Eroilor de la Tisa nr. 22, în data de 30 mai 2008, între orele 8:30 – 18:30.

  Forumul Inovatorilor în Educaţie se doreşte o provocare adresată cadrelor didactice care folosesc în mod inovativ TIC la clasă şi potenţialului creator al educatorilor în explorarea şi exploatarea noilor tehnologii cu scopul de a pregăti tinerii pentru viaţa în societatea informaţională şi în Economia Bazată pe Cunoaştere. Forumul se va desfăşura pe trei secţiuni:

  • Secţiunea 1: Proiecte inovatoare la ciclul primar

  • Secţiunea 2: Proiecte inovatoare la ciclul gimnazial

  • Secţiunea 3: Proiecte inovatoare la nivel liceal

  Cadrele didactice sunt invitate să participe la concursul de proiecte inovatoare în domeniul utilizării noilor tehnologii în procesul instructiv-educativ, cu accent pe interdisciplinaritate, munca în echipă şi învăţarea bazată pe metoda proiectului. Fundaţia EOS – România va selecta un număr de 60 de proiecte (20 per fiecare secţiune), conform punctajului publicat pe site ul www.eos.ro. Proiectele selectate vor fi prezentate în expoziţia din cadrul forumului de un reprezentant al echipei de proiect. Un grup de experţi în educaţie va juriza proiectele prezentate în expozitie şi va desemna câştigătorii din fiecare secţiune (locurile I, II şi III).

  Câştigătorul locului I din fiecare secţiune va reprezenta România la Forumul Mondial al Inovatorilor în Educaţie, care se va desfăşura la Bangkok, Thailanda în luna octombrie 2008. Lucrările, expoziţia şi prezentările în plen vor fi transmise în direct prin video live streaming, această experienţă fiind accesibilă tuturor membrilor comunităţii educaţionale româneşti.

  CONDIŢII DE PARTICIPARE:

  • Formularul de înscriere se transmite la Secretariatul Forumului până la data de 30 aprilie 2008, iar achitarea taxei de participare de 20 de RON/persoană se va face la Secretariatul Forumului în data de 30 mai 2008.
  • Participanţii fără lucrări vor fi înregistraţi în limita locurilor disponibile (maxim 100 de persoane) Condiţii de participare pentru cadrele didactice CU proiecte
  • Cadrele didactice cu lucrări sunt invitate să transmită proiectele inovatoare în domeniul utilizării TIC în educaţie către Secretariatul Forumului prin mijloace electronice, conform indicaţiilor din formularul de înscriere.
  • Termenul limită pentru transmiterea lucrărilor este 30 aprilie 2008.
  • Selecţia celor 60 de proiecte (20 per secţiune) care vor fi prezentate în expoziţia forumului se va face de către Fundaţia EOS în perioada 1- 5 mai 2008.
  • Lista proiectelor selectate va fi publicată pe site-ul Fundaţiei EOS România www.eos.ro până la data de 10 mai.
  • Pentru a asigura un format comun al celor 60 de proiecte selectate, cadrele didactice implicate vor fi invitate să-şi prezinte proiectul conform unui şablon comun Tur al Clasei Virtuale (TCV). Manualul TCV va fi pus la dispoziţie în format electornic, odată cu confirmarea selecţiei.
  • Transportul şi cazarea participanţilor cu lucrări selectate (20 per secţiune) vor fi suportate de organizatori.

  Formularul de înscriere şi alte informaţii suplimentare se pot obţine pe site-ul Fundaţiei EOS România – www.eos.ro – sau de la Secretariatul forumului: Fundaţia EOS România Adresa: str. Treboniu Laurean nr. 5 Tel/ Fax: 0256-498172 0356-411576 e-mail: office@eos.ro Persoana de contact: Diana Gligor

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.