Recent au fost lansate apelurile de proiecte pentru digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar, universitar și a unităților conexe, inclusiv a bibliotecilor, unde Ministerul Educației alocă peste 1 miliard de euro, valoare eligibilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru implementarea obiectivelor din proiectul „România Educată”.

Toate tipurile de unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, vor putea beneficia de această finanțare prin PNRR, pentru digitalizarea mediilor de învățare. Astfel, instituțiile de învățământ vor putea achiziționa echipamente digitale, softuri sau programe informatice educaționale ce oferă acces la biblioteci digitale, platforme educaționale, publicații online sau aplicații. Prin acest program se urmărește dotarea instituțiilor de învățământ și a unităților conexe cu echipamente digitale sau softuri și platforme ce vor facilita modalitatea de predare și învățare, sau accesul la materiale digitale unde fiecare profesor, elev sau cetățean vor putea face cunoștință cu un mediu interactiv de învățare. 

Acesta reprezintă un moment unic pentru România de a îmbunătăți sistemul educațional. Investițiile pregătire vor acoperi nevoile tuturor instituțiilor de învățământ și a unităților conexe din țară oferind șansa fiecărui cetățean să facă primul pas spre școală, să fie întâmpinat cu un mediu de învăţare prietenos şi dotat cu resursele necesare pentru dezvoltarea lui educaţională.

Modernizarea acestora prin dotarea cu mobilier sau echipament tehnic și digital va crește calitatea și diversificarea ofertei educaționale, inclusiv în sisteme de învățare de tip blended learning, echipamentele tehnologice vor contribui la aplicarea unor metode și tehnici modernizate de predare, pe care cadrele didactice o vor primi cu brațele deschise.

Beneficiarii acestor proiecte vor putea achiziționa echipamente TIC (tablă interactivă, sistem desktop sau laptop, system de sunet, imprimantă multifuncțională), platforme eLearning, materiale digitale sau orice alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor acestora. Disponibilitatea unor echipamente performante, resursele optimizate ale unor biblioteci virtuale și descoperirea unui sistem digital folositor pentru educație pot conduce către o experiență de învățare și evaluare favorabilă incluziunii, adaptabile nivelului fiecărei persoane.

Este un moment oportun pentru industria de elearning din România, de a veni în ajutorul sistemului educațional cu platforme și sisteme de learning management (LMS) ce vor facilita și dezvolta relația dintre unitățile beneficiare și persoanele interesate, indiferent de locul în care aceștia se află.

Dacă dorești să te ajutăm în găsirea soluțiilor eLearning potrivite pentru nevoile tale, contactează-ne completând formularul de aici.