Fiecare elev şi profesor din România vor avea câte un calculator din 2015

0
7

Fiecare elev şi fiecare profesor din România vor deţine, din 2015, câte un calculator, prin intermediul unui program iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul pentru Societatea Informaţională, în colaborare cu Intel Corporation. În plus, în cadrul programului, profesorii români vor învăţa cum să integreze tehnologia în lecţii.

Intel Corporation a semnat vineri cu Guvernul României un protocol de colaborare, prin care se creează cadrul pentru dezvoltarea unui program de învăţământ 1:1 (un copil – un calculator; un profesor – un calculator) în şcolile din ţară, până în 2015. Intel intenţionează să ofere sprijin de specialitate Guvernului în a evalua, concepe şi implementa instrumente educaţionale specifice secolului 21, constând în echipamente hardware şi software dedicate„, se arată într-un comunicat al Intel remis România liberă.

Modul de funcţionare a conceptului de „Educație 1:1” în şcoală a fost prezentat în expoziţia „Clasa viitorului”, unde au fost expuse echipamente digitale special concepute pentru elevi şi profesori, table interactive şi manuale digitale, toate conectate la Internet. Soluţiile de 1:1 e-Learning sunt dezvoltate de companii de IT din Europa Centrală şi de Est.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.