eTwinning la Congresul Educației 2013

La Congresului Educației 2013, desfășurat pe 14-15 iunie la Palatul Copiilor din București, au avut loc o serie de prezentări de proiecte eTwinning, în cadrul unei sesiuni speciale intitulată ”Parteneriate scolare europene. Exemple de succes – eTwinning”.

etwinning_congresul_educatiei_2013Aceasta sesiune și-a propus să demonstreze potențialul eTwinning de a inova practicile didactice, de a face învățarea atractivă, relevantă în raport cu nevoile și cu asteptările elevilor. De asemenea, și-a propus să facă cunoscută activitatea didactică și valoarea profesorilor din țara noastră, recunoscute an de an în cea mai mare competiție de proiecte educaționale colaborative – Premiile Europene eTwinning.

Proiectele eTwinning propun elevilor si profesorilor noi experiențe de învățare, de comunicare interculturală, noi căi de motivare și de ameliorare a practicilor didactice. Pentru profesori, eTwinning este o resursă inepuizabilă de inspirație, de diversitate și de inovație în planul educației. Pentru elevi, este o cale de ajustare sau de transformare a învățării în funcție de interesele și specificul generatiei lor, de (re)găsire a atractivității educației.

Programul atelierului și mai multe informații despre prezentările susținute se pot găsi pe website-ul Congresului Educației: http://www.congresuleducatiei.ro/index.php?page=sesiune&id=10

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.


Tags assigned to this article:
etwinningMinisterul Educatiei