eSchool, mai mult decât un catalog electronic

Data:

Red Point este lider pe piață românească în oferirea de soluții de management universitar, astfel încât un pas firesc îl reprezintă orientarea și către mediul preuniversitar. Compania Red Point anunță apariția pe piață a platformei eSchool , concepută de o echipă mixtă de analiști specializați în domeniul educațional, programatori, cadre didactice și părinți.

Soluția eSchool este gândită să asigure pe de o parte, creșterea performanței școlare prin o mai bună, rapidă și eficientă comunicare între toate părțile implicate în procesul educațional și, pe de altă parte, reducerea considerabilă a volumului de muncă al cadrelor didactice prin automatizarea unei serii de raportări, planificări și notări”, a declarat Răzvan Gîdei, CEO Red Point. Prin crearea acestui instrument educațional, am întâmpinat provocările cu care se confruntă principalii actori din învățământul preuniversitar. Ritmul de viață accelerat îngreunează  comunicarea între profesori și familie. În plus, este dificil de luat legătura direct cu părinții plecați în străinătate, ținând cont că de multe ori informarea părinților cu privire la situația elevului necesită prezența fizică în cadrul unității școlare. Conducerea școlii centralizează cu greu datele obținute la nivelul întregii unități de învățământ, imaginea de ansamblu asupra activității școlare a elevilor fiind dificil conturată.

Beneficii eSchool

Platforma eSchool reprezintă soluția concretă la probleme reale din școli, beneficiarii unui astfel de sistem  fiind cadrele didactice, părinții  și elevii.   Reprezentanții din conducerea școlii pot observa în ansamblu, cu ușurință, ce se întâmplă în unitatea de învățământ pentru a putea lua cele mai bune decizii manageriale.  În plus, beneficiază de instrumentul prin intermediul căruia pot informa în doar câteva secunde sute de părinți și zeci de colegi cu privire la aspectele importante legate de sistemul preuniversitar.

Reprezentanții corpului profesoral economisesc cel puțin jumătate din timpul pe care l-ar petrece calculând mediile pe hârtie. Vor putea acorda atenție fiecărui elev, atât urmărind parcursul școlar, cât și printr-o comunicare directă și eficientă cu familia.

Pentru părinți, o conexiune la internet este suficientă pentru a accesa de oriunde, din țara sau străinătate date esențiale cu privire la parcursul școlar al copiilor lor (orar, note, absențe, mesaje din partea cadrelor didactice). În același timp, accesând platforma, elevii vor fi motivați să învețe. Ei pot afla unde se situează în topul clasei, precum și care sunt cele mai interesante activități școlare și extrașcolare la care pot participa, astfel încât să aibă încă din școală un CV solid care să îi ajute să fie admiși la facultatea care li se potrivește.

Ușor de folosit

Aplicația eSchool este disponibilă prin tehnologiile web fiind accesibilă, prin intermediul internetului atât de pe calculatoare, cât și de pe dispozitivele mobile (tablete, smartphones), după preferințele utilizatorului. Soluția înglobează tehnologii de ultima oră ce permit expedierea de SMS-uri automate și asigurarea unui grad înalt de securitate. eSchool este ușor de folosit datorită interfeței fluide și intuitive.  Fiecare beneficiar are acces în funcție de necesități la diferite tutoriale video și consultanță din partea specialiștilor Red Point.

Răzvan Gîdei
Răzvan Gîdei
Răzvan Gîdei este CEO și consultant de management Red Point din luna februarie 2010. Are o experiență în companie de aproape 10 ani, ocupând postul de director al Departamantului de Soluții Integrate pentru Afaceri. Răzvan Gîdei este absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași și deține MBA la ASE București și CNAM. Red Point deține expertiză de peste 10 ani în proiectarea, dezvoltarea și implementarea de soluții de management al afacerilor, soluții software dedicat, soluții destinate managementului universitar și soluții de tip business intelligence. Red Point este lider pe piața româneascムîn oferirea de soluții de management universitar fiiind firească lansarea pe piață de managementul al școlarității din domeniul preuniversitar. Compania a fost prezentă în topul Deloitte Technology FAST 50, ce include 50 dintre cele mai dinamice companii din Europa Centrală și de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...