Elevii britanici vor invata despre Twitter si bloguri in scoala primara

Data:

Copiii din Marea Britanie nu vor mai fi obligaţi să studieze era victoriană sau cel de-Al Doilea Război Mondial. În schimb, noul curriculum va include Twitter şi Wikipedia şi le va da profesorilor libertatea de a decide ce trebuie să înveţe cei mici.

Un nou curriculum şcolar propus în Marea Britanie, care va aduce cu sine cele mai mari schimbări din ultimii zece ani în ciclul şcolar primar, înlătură sute de specificaţii legate de cunoştinţele ştiinţifice, geografice şi istorice pe care elevii trebuie să le acumuleze până la vârsta de 11 ani, oferind mai multă flexibilitate profesorilor, scrie The Guardian.

Ea se axează pe domeniile şcolare tradiţionale, printre care fonetică, cronologie istorică sau aritmetică mintală, dar şi pe dezvoltarea mai multor abilităţi din sfera media moderne şi pe educaţia pentru ocrotirea mediului.

Podcastingul şi bloggingul, materii obligatorii

Propunerile cer, în primul rând, ca elevii să părăsească şcoala primară stăpâni pe blogging, podcasturi, Wikipedia şi Twitter, ca surse de informaţii şi forme de comunicare.

Totodată, ei trebuie să devină "fluenţi" într-ale scrisului de mână şi la tastatură şi să înveţe cum să verifice greşelile de ortografie online.

Apoi, copiii trebuie să fie în stare să plaseze perioadele, evenimentele şi schimbările istorice într-un context cronologic şi să facă conexiuni între ele. În schimb, Era Victoriană sau cel de-Al Doilea Război Mondial vor deveni opţionale. Şi asta pentru a nu se suprapune cu următorul ciclul şcolar, care acoperă mai pe larg cea de-a doua conflagraţie mondială.

În plus, elevii vor trebui să conştientizeze importanţa programelor de educaţie fizică şi de sănătate, fiind învăţaţi ce înseamnă o dietă adecvată şi să înţeleagă artele şi designul.

Sursa: Cotidianul.ro
Imagine: Cotidianul
Mai multe informaţii: The Guardian

Adrian Mihiotis
Adrian Mihiotis
Profesor limbi straine la Şcoala cu clasele I-VIII ''Pia Bratianu'', Bucuresti. Absolvent al Facultatii de limbi si literaturi straine, Universitatea Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...