Ediţia a X-a a premiilor ELEARNING AWARDS 2010 a avut loc la conferinta Eminent in Copenhaga

Data:

Cei mai buni profesori si teacher traineri care utilizează ict si noile tehnologii web 2.0 si social media in educaţie au fost premiaţi la Elearning Awards 2010.

Pe siteul oficial Elearning Awards 2010 http://elearningawards.eun.org/ , blogul conferinţei  Eminent http://blog.eun.org/eminent/2010/11/elearning_award_ceremony_pione_1.html#more  şi eSkills http://eskills.eun.org/web/guest/news_?p_p_id=56_INSTANCE_0tMl&_56_INSTANCE_0tMl_articleId=72781 sunt postate proiectele care au fost premiate de European Schoolnet .

Şcoli din 9 ţări au fost răsplătite  pentru utilizarea excelentă a TIC în educaţie la ceremonia eLearning Awards 2010 care , a avut loc in cadrul conferinţei anuale EMINENT în Copenhaga, Danemarca. Câştigătorii şi cei  clasaţi pe locul doi au fost selectaţi  dintre cele  573 de proiecte  ale  şcolilor din 39 de ţări din UE şi nu numai, la acest concurs unic organizat de European Schoolnet.
Profesorii câştigători  au fost recompensaţi  cu o excursie la Copenhaga pentru ceremonia de premiere. Acolo profesorii au avut ocazia să se întâlnească cu factorii de conducere politică a Europei de la Ministerele Educaţiei,  şi inovatori  cheie in utilizarea noilor  tehnologie de la SMART, ACER, Microsoft, ENISA şi Europeana care au sponsorizat  categoriile  din acest an.

Evenimentul EMINENT este legat de Uddannelsesforum danez organizat de   UNI-C, iar anul acesta a inclus un circuit dedicat pentru profesori din întreaga Europă. El este sprijinit de ACER, Microsoft, SMART, ENISA şi sisteme de Fourier.
Un workshop  special, a avut  loc de asemenea,  în timpul conferinţei EMINENT pentru cadrele didactice, factorii de decizie politici  şi din  industria de profil  care au avut  puncte  de vedere referitoare la proiectele  eLearning câştigătoare , demonstrate  de profesorii câştigători .

Câştigătorii şi clasaţi pe locul doi în fiecare categorie sunt după cum urmează:

• ACER award for collaborative learning
Winner
Christian Frahm, teacher, Walter-Gropius-Schule, Germany
Natürlich Europa http://schule.explorarium.de/course/view.php?id=450&username=guestRunner up
Lieven van Parys, teacher, Free Primary School Meulebeke, Belgium
Make a Wiz http://www.sintamandusmeulebeke.be/myworld/makeawiz.htm• Microsoft award for outstanding teachers
Winner
Kelly Conor, teacher, Moyle Park college, Ireland
Filming the poem http://www.iol.ie/~kellyc/film.htm
Runner up
Ozge Karaoğlu, teacher, Terakki Foundation Schools, Turkey
Digital Games By Digital Learners http://bilisim.terakki.org.tr/bubbleandpebble/

• SMART award for mathematics, science and technology
Winner
Matteo Cattadori, teacher trainer, Tridento Museum of Natural Sciences, Italy
i-Cleen www.icleen.museum
Runner up
João Paulo Vieira, teacher, Escola Secundária D. Maria II – Braga, Portugal
Experimental astrophysics in the field of photometry – detection of exoplanets http://exoplanetas.dmaria.pt/


• ENISA award for teaching online safety and citizenship
Winner
Birgy Lorenz, teacher, Pelgulinna Gymnasium, Estonia
TurvaLan 2009, http://fame.pelgulinna.tln.edu.ee/eng
Runner up
Lucian Duma, teacher, Special School Caransebes, Romania
Teach, learn, play in 21st Century using web 2.0, social media used in an e-Safe way in education 2.0 http://tinyurl.com/web20safetyeducationwithLucian


• Europeana award for Europe’s digital heritage
Winner
Donal O’ Mahony, teacher, Portmarnock Community School, Ireland
20g Blogs http://historypcs.edublogs.org/2og-blogs/
Runner up
Marcos Vence Ruibal, teacher, IES San Clemente, Spain
Pek the traveller flea http://new-twinspace.etwinning.net/web/p24798

Am fost foarte uimit, plăcut impresionat şi nu mi-a venit să cred când  am văzut  că proiectul meu personal #edtech20 ,, Teach, learn, play in 21st Century using web 2.0, social media used in an e-Safe way in education 2.0   “  a fost selectat de evaluatorii proiectelor înscrise  la Elearning Awards 2010 finalist in eLearning Awards 2010  categoria  ENISA silver award for teaching online safety and citizenship  sponsorizat de Enisa şi European Schoolnet . Mai multe informaţii despre proiectul meu  se pot citi accesând blogul meu http://luciandumaesteprofesorulsecolulxxi.blogspot.com/ sau  urmărind  joi l8 noiembrie 2010 ora 18  prezentarea mea în cadrul Global Education Conference 2010 pe elluminate . http://teacherluciandumaweb20.blogspot.com/2010/11/global-education-conference-2010.html .          Am lansat acest proiect deoarece am fost acceptat de catre European Schoolnet in proiectul TIS – INSAFE ( Teaching Internet Safety ) ca si coordonator al modulului pe care l-am propus ,, How teachers and students can use free in a safety mode web 2.0 and social media in education ”  Pentru acest proiect am trimis CV si apoi a trebuit sa postez un articol pe blogul eSkills  , iar apoi am constituit o echipa formata din Catalina Nicolin inspector MECT in cadrul CNFP, Maria Sourgiadaki – Grecia, Aureo Torres – Spania , Inge de Cleyn – Belgia impreuna cu care am lucrat la modulul ,, Cum pot profesorii să folosească web 2.0 şi social media in educaţie “ . Acum doresc să colaborez cu profesori din lumea întreagă folosind #opensource Public Learning Network http://teachlearnplayesafetyeducation.wall.fm/blogs/11 şi mai multe grupuri , iar  în această aventură sunt invitaţi să participe şi profesorii din România interesaţi de integrarea noilor tehnologii şi  utilizarea în siguranţă  a  instumentelor şi aplicaţiilor web 2.0 şi social media în educaţia secolului XXI .

 

Lucian Duma
Lucian Duma
Duma Cornel Lucian, tată, profesor, cercetător şi Social Media Curator în educaţia secolului XXI https://bitly.com/LucianEduCurator . Are 32 de ani este absolvent al Seminarului Teologic Liceal ,, Ioan Popasu " din Caransebeş promoţia 2000 şi al Universităţii ,, Eftimie Murgu " Reşiţa, Secţia Teologie Ortodoxă Didactică Istorie promoţia 2004. Din acest an 2004 este dascăl care a predat disciplina Religie în mai multe scoli . Din anul 2007 predă Religie si Istorie la Şcoala Specială Caransebeş, iar din anul 2011 a aprobat pe 4 ani opţionalul ,, Prietenul meu calculatorul " în cadrul căruia îi învată pe elevii cu cerinţe educative speciale cum să utilizeze noile instrumente şi aplicaţii web 2.0 şi social media integrând astfel noile tehnologii on-line în educaţia secolului XXI . A propus acest opţional după ce a obţinut împreună cu elevii 8 EQL în cadrul proiectelor eTwinning şi mai multe premii în cadrul proiectelor bazate pe utilizarea TIC şi a noilor tehnologii in educaţie . In anul 2012 a fost Leader în COP2 dinn proiectul SMILE coordonat de European Schoolnet leedu.eun.org/web/smile/home ,iar în 2010 coordonatorul unei echipe în proiectul TIS-INSAFE manageriat de European Schoolnet . În 2011 şi 2012 a fost judge şi coach in Competiţia Internaţională ThinkQuest, tot in anul 2012 in calitate de primul GlogsterEdu Ambasador din România a fost invitat sa participe la Cursul Intel Teach Essentials desfăşurat la Praga intre 22-25 . Proiectul Social Media a lui Lucian a fost finalist in Elearning Awards 2010 concurs organizat de European Schoolnet . A coordonat/derulat împreună cu elevii săi mai multe proiecte educative internaţionale, naţionale şi locale . În 2012 proiectul eSafety4eTwinners a fost finalist la Forumul Inovatorilor in Educaţie organizat de EOS si Mirosoft şi acest proiect a fost selectat din 80 de proiecte intre cele mai bune 10 practici in cadrul Teachers’ competition for Social Media use in Formal Language Learning Contexts intrand in finala organizata de echipa ll7 si apare in brosura elaborata de ElearningEuropa aici . Lucian a mai fost finalist in AtmosphEuropa Contest prezentînd în Parlamentul Eropean din Bruxelles Proiectul Internaţional ,, Diferiţi, dar egali " http://proiectdiferitidaregali.ning.com/ pe care l-a conceput, realizat, coordonat si derulat intre anii 2009-2011 . Lucian a lansat din 2012 un blog în limba română despre utilizarea social media şi instrumentelor, aplicaţiilor web 2.0 în educaţia secolului XXI : http://lucianesocialmediacuratorineducatie.blogspot.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...