E-book-ul ar putea inlocui manualele in scolile din Romania. Un proiect de 960 de milioane de lei

Ministrul Educatiei si-ar dori sa inlocuiasca manualele cu e-book-uri, pentru a usura munca profesorilor. Dispozitivele ar putea fi cumparate din fonduri europene.

Elevii agreeaza aceasta idee indrazneata, mai ales ca e-book-urile nu mai au secrete pentru ei. Numai sa nu se piarda proiectul prin minister, asa cum s-a intamplat si cu alte initiative!

Daca proiectul ar fi pus in practica la nivelul intregii tari, pentru cei aproape 3.200.000 de elevi, ministerul ar trebui sa cheltuiasca aproximativ 960 de milioane de lei. Asta numai daca un e-book ar fi cumparat cu 300 de lei. Ministrul se gandeste la fonduri europene, pe care noi nu prea stim sa le atragem.

Unii absolventi nu vad insa cu ochi buni proiectul, mai ales ca stiu ce lipsuri majore au scolile noastre.

O idee similara a avut si fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, dar proiectul nu a fost finalizat. În Coreea de Sud, tableta si e-book-ul au inlocuit definitiv manualul.

Articol complet: Stirileprotv.ro

 

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.


Tags assigned to this article:
ebookinstrumente TICpolitici şi strategii