Cum ar putea arăta dispozitivele pentru manualele şcolare digitale

0
24

sony-digital-paper_2013a0Producătorii de e-readere vor avea la dispoziţie o piaţă ce se va dezvolta enorm în următorii ani. Tot mai multe ţări, inclusiv România, vor să adopte manualele digitale. După telefoanele inteligente şi după apariţia tabletelor, următorul mare produs care va genera vânzări uriaşe în anii ce vor veni sunt e-readerele, acele dispozitive care sunt create în mod special pentru redarea conţinutului de tip text. Aceste dispozitive sunt mediul electronic excelent pentru reviste, ziare, cărţi, iar, în următorii ani, vor fi în mod clar o sursă de venit pentru cei care creează manuale digitale.

Sunt deja destule ţări, în întreaga lume, care vor face trecerea la manualele digitale, inclusiv România. La finele lunii aprilie, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţa într-o emisiune de televiziune că, din toamna acestui an, copiii vor lua primul contact cu manualele digitale. Vizaţi vor fi cei din clasa I. Pricopie a subliniat faptul că este o obligaţie să introducem aceste manuale digitale – astfel putem vorbi, mai degrabă, de o certitudine decât despre o posibilitate.

sony-digital-book-reader-2013bNu mai departe de săptămâna trecută ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, afirma că sistemul de învăţământ trebuie să adopte manualele digitale, iar ministerul pe care îl conduce este dispus să sprijine acest demers. Chiar Victor Ponta şi-a arătat interesul faţă de acest proiect şi-l va sprijini pe Remus Pricopie, care se confruntă cu opoziţia „baronilor de manuale şcolare”. Aceştia se opun ideii de implementare a proiectului din această toamnă, argumentând că este prea devreme.

Cu toate acestea, proiecte sunt derulate în toată lumea sau urmează a fi implementate. În aceste condiţii, companii precum Amazon (e-readerele Kindle) sau Sony (Sony Reader) pot profita prin lansarea de produse dedicate.

Sony va ataca acest sector cu Digital Paper

sony-digital-paper_2013cSony Digital Paper este un dispozitiv e-reader cu grosimea unei reviste şi greutate de numai 350 grame, menit să-i scutească pe elevi de grija ghiozdanului plin cu manuale tipărite pe suport de hârtie, ce pot ajunge la o greutate combinată de câteva kilograme, relatează portalul go4it.ro. Dispozitivul va avea un display de 13,3 inci, întrunind cerinţele pentru manualele în format electronic.

Ecranul compus din 1.600×1.200 pixeli, prevăzut cu interfaţă touch capacitivă şi stylus, permite interacţiunea cu aplicaţii educative, luarea de notiţe scrise de mână şi marcarea textului manualelor livrate în format PDF.

3 săptămâni de autonomie

Printre promisiuni, Sony anunţă şi o aplicaţie care va permite editarea în comun a documentelor, între elevii conectaţi cu ajutorul reţelei WiFi. Potrivit companiei, e-reader-ul Digital Paper va avea o autonomie de până la 3 săptămâni, scutind elevii şi studenţii de grija alimentării periodice a acumulatorului.

Articolul complet: Curierul National (Adrian Ungureanu) 
Sursa imaginilor: Tesforreal.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.