Discuţie despre situaţia informatizării în şcoli, între premier şi industria de IT

Premierul Victor Ponta şi alţi reprezentanţi ai Guvernului au avut joi o întâlnire cu factorii de decizie din marile companii din industria IT, în cadrul căreia s-a discutat despre starea acestui sector industrial şi situaţia informatizării şcolilor.

Directorul IBM, Valeriu Nistor, a declarat după întâlnire că primul-ministru şi-a exprimat intenţia de a mări bugetul pe anul viitor pentru industria IT. “Industria IT în totalitate salută acest gen de întâlniri, astăzi (n.r. – joi) am primit câteva semnale pe care le salutăm şi le considerăm foarte pozitive. Un mesaj foarte clar pe care primul-ministru l-a transmis a fost intenţia de a creşte bugetul pe care industria îl va primi în 2014 şi un semnal pe care îl considerăm pozitiv este preocuparea Guvernului pentru transformarea procesului de achiziţii publice în sensul eficientizării şi creşterii transparenţei“, a declarat Nistor.

Sursa: Edumanager (http://www.edumanager.ro/articol.php?id=13589)

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.


Tags assigned to this article:
informatizarea educaţieipolitici şi strategii