De la Edmodo la Schoology, doua retele sociale de invatare, doua clase digitale

0
9

Edmodo oferă gratuit oportunităţi de comunicare pentru profesori, studenţi şi administratori prin intermediul unei reţele sociale sigure.Prin incorporarea instrumentelor de administrare a învăţarii într-un mediu social, Schoology propune un mijloc util pentru profesori, elevi, părinţi şi administratori pentru a comunica în mod transparent şi de a colabora pe probleme academice.Edmodo, creată in 2008,  este  o reţea socială de învăţare pentru profesori, elevi, şcoli. Edmodo oferă   gratuit oportunităţi de comunicare  pentru profesori, studenţi şi administratori prin intermediul unei reţele sociale sigure. Se pot posta materiale şi cursuri destinate clasei, link-uri şi clipuri video,  de asemenea se pot insera anunţuri pentru şcoală sau alte forme cu  conţinut digital – blog-uri, link-uri, imagini, video, documente, prezentări, Edmodo este accesibil online sau folosind orice dispozitiv mobil, inclusiv Android si iPhone. Edmodo are caracteristici specifice pentru instituţii, pentru şcoli şi alte  departamente putând fi accesat gratuit de către administratori.

Pentru mai  multe detalii şi crearea contului accesaţi urmatorul link:

http://www.edmodo.com/home

Schoology, creat în 2009, este un sistem de administrare a  învăţării şi o reţea socială configurabilă pentru educaţie.  Profesori/ administratori şi studenţi  pot crea cu uşurinţă, administra şi împărtaşi  materiale academice printr-o interfaţă de social networking. Prin incorporarea instrumentelor de administrare a învăţarii  într-un mediu social, Schoology propune  un mijloc util pentru profesori, elevi, părinţi şi administratori pentru a comunica în mod transparent şi de a colabora pe probleme academice.Foarte util la toate nivelurile pentru spaţii colaborative de lucru.

La crearea conturilor pentru elevi-studenţi, profesorii/ administratorii pot importa contacte şi de pe platforma Moodle. Este prevazută o asemenea secţiune pe site.
Pentru a vă configura un cont este necesar să specificaţi numele complet al şcolii/ instituţiei şi adresa( se adaugă adresa şcolii din Romania, pentru că site-ul este american), o adresă de mail a şcolii, pentru  a confirma prin răspunsul primit activarea contului. Nu se realizează instantaneu, există o perioadă de aşteptare, s-ar putea să dureze până la activarea/ confirmarea contului,  contul dvs  apare cu nume şi prenume , in paranteză specificatia “unverified”. Dacă durează mai multe zile, il puteţi contacta pe Jeremy Friedman, Founder & CEO al companiei.

Pentru mai  multe detalii şi crearea contului accesaţi urmatorul link: https://www.schoology.com/home.php

Referinţe, surse, tutoriale utile:
http://www.youtube.com/watch?v=9tTU1iUfExk
http://www.youtube.com/user/schoology

Schoology – Online Course Management„. Free Technology for Teachers. http://www.freetech4teachers.com/2009/10/schoology-online-course-management.html.
Jane’s E-Learning Pick of the Day: Schoology„. Jane Hart. http://janeknight.typepad.com/pick/2009/07/schoology.html.
http://www.thefullwiki.org/Schoology
http://www.schoology.com/Schoology_Instructional_Guide.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.