De la ce varsta poti obtine performante in utilizarea calculatorului?

Data:

Raspunsul ar putea sa surprinda: Inca din clasa intai! Au dovedit-o participantii la concursul Danubius INFOKIDS organizat la Galati in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie.Danubius INFOKIDS i-a strans laolalta pe cei mai mici dintre informaticieni, elevi in clasele I – V din mai multe orase ale tarii. Concursul a ajuns deja la a patra editie datorita popularitatii de care se bucura in randul elevilor si al cadrelor didactice, dar si activitatii sustinute a organizatorilor – Scoala Nr. 13, "Stefan cel Mare" si Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Galati.

Cei mici s-au intrecut la trei sectiuni: Grafica tematica, Crearea povestilor si Prezentari PowerPoint. Cu ajutorul calculatorului si cu multa imaginatie, povestile capata culoare, iar pensula se transforma in cursor. Calitatea lucrarilor a pus juriul la grea incercare, creativitatea micilor competitori si nivelul foarte bun de cunostinte in utilizarea calculatorului facand dificila departajarea concurentilor.

La Galati, au fost prezenti 450 de elevi priceputi in utilizarea calculatorului, cadre didactice entuziaste, teme de concurs interesante si un sponsor pe masura – eduCreativ, suita de lectii multimedia pentru ciclul primar dezvoltata de AltFactor si SIVECO Romania.

eduCreativ a venit in intampinarea organizatorilor, sustinand Danubius INFOKIDS alaturi de alti sposori locali.

Cei mai buni dintre micii informaticieni au fost premiati cu produse eduCreativ, lectiile care propun un nou mod de a invata, folosind calculatorul pentru a face lectiile mai atractive, mai accesibile. Potrivirea este perfecta: o marca de referinta in domeniul instruirii asistate de calculator, promotoare a inovatiei in educatie, prezenta in mijlocul celor care descopera de la o varsta frageda oportunitatile pe care calculatorul le poate oferi.

„Este extraordinar sa vedem copii care au inteles ca un computer este mai mult decat o simpla jucarie si se folosesc de el pentru a obtine perfomante intr-un domeniu de mare perspectiva. Ne-am bucura daca peste ani vom descoperi ca eduCreativ i-a inspirat pe prichindeii pe care i-am premiat astazi sa lucreze, la randul lor, in domeniul software-ului educational”, a declarat dl Adrian Comanescu, Director General al AltFactor.

In fapt, lectiile interactive eduCreativ sunt deja cunoscute de multi dintre piticii impatimiti de calculator prezenti la Galati, iar cei mici au fost incantati sa regaseasca aventurile captivante si pline de invataminte ale eroilor eduCreativ.

Grafica, povestea, animatiile si aplicatiile interactive transforma fiecare lectie intr-o experienta noua si utila, care ii implica si ii atrage pe cei mici. Salvand Matematica, infruntandu-l pe vicleanul pirat Clinci, facand vraji impreuna cu Dex, motanul magician, cei mici invata mai usor.

Aventura ascunde insa un demers pedagogic eficient si modern, menit sa asigure ca, la finalul fiecarei aventuri, micii exploratori si-au insusit cunostintele de Matematica, Limba Romana sau Cunoasterea Mediului.

Participantii la Danubius INFOKIDS au demonstrat inca o data ca oportunitatile pe care calculatorul le poate oferi sunt nelimitate.  Aceasta este si abordarea pe care eduCreativ o promoveaza in educatie, punand aceste oportunitati la dispozitia elevilor si a cadrelor didactice prin intermediul lectiilor interactive.

Mai multe informatii despre suita eduCreativ si versiuni demonstrative ale lectiilor pot fi gasite la adresa www.educreativ.ro.

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...