Cursuri online gratuite pentru profesori

Data:

Platformele de cursuri online în sistem deschis (MOOCs) alocă spațiu semnificativ pentru dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice.

Universitatea Stanford a lansat de curând un curs special pentru profesorii de matematică: How to learn Math. Cursul va fi disponibil din luna iulie, pe platforma Universității Stanford: https://class.stanford.edu/courses/Education/EDUC115N/How_to_Learn_Math/about.
Temele cursului: 1. Knocking down the myths about math. 2. Math and Mindset. 3. Teaching Math for a Growth Mindset. 4. Mistakes, Challenges & Persistence. 5. Conceptual Learning. Part I. Number Sense. 6. Conceptual Learning. Part II. Connections, Representations, Questions. 7. Appreciating Algebra. 8. Going From This Course to a New Mathematical Future.

Și Coursera a dedicat (începând de luna aceasta) o întreagă categorie de cursuri online gratuite pentru dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice: https://www.coursera.org/courses?orderby=upcoming&cats=teacherpd.
Printre titlurile disponibile: Introducere în predarea pentru învățare, Primul an de predare – succes de la început, Genetică și societate – un curs pentru educatori, Fundamente ale instruirii virtuale, Interacțiuni eficiente în clasă – susținerea dezvoltării copiilor, Integrarea ingineriei în lecțiile de științe, Teoria evoluției – curs pentru educatori, Curriculum, Planificarea predării și învățării etc.

În România, cursuri online gratuite pentru profesori sunt disponibile pe platforma iTeach: www.iteach.ro.

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...