Cursuri online gratuite, pe openuped.eu

EADTUDupă modelul Coursera, o platformă europeană de cursuri deschise a fost lansată astăzi și este disponibilă la adresa openuped.eu. Cursurile sunt gratuite, susținute de diverse universități europene, iar certificatul poate costa între 25 şi 400 de euro.

În prezent, pe platforma openuped.eu, sunt diponibile aproximativ 40 de cursuri, în 12 limbi diferite, organizate pe modelul MOOC (Massive Open Online Courses).

openuped-euCursurile acoperă domenii precum matematică, economie, competenţe informatice,  comerţ electronic,  schimbări climatice, patrimoniu cultural, responsabilitatea socială a întreprinderilor sau Orientul Mijlociu modern.

Acestea pot fi urmate fie într-o perioadă fixă, fie oricând, în ritmul propriu al studentului. În general, acestea cuprind între 20 şi 200 de ore de studiu.

Toate cursurile pot fi recunoscute.  În urma absolvirii lor se poate obţine un certificat de absolvire, un atestat sau un certificat de credite care poate fi luat în considerare pentru obţinerea unei diplome universitare. Cursurile sunt gratuite, însă certificatul costă între 25 şi 400 de euro.

Inițiativa replică platforma Coursera lansată în Statele Unite cu un an în urmă.

Informaţii detaliate despre OpenUP Ed şi despre cursurile propuse sunt disponibile pe site-ul www.openuped.eu.

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.