Copii cu vârsta de până la 12 ani se ataşează emoţional de mediul virtual, iar în cazul în care le este interzis accesul la acesta se simt singuri

Data:

Un grup de specialişti în psihologie de la compania de cercetare Intersperience au realizat un sondaj printre britanicii de 8-16 ani pentru a afla cum le-a afectat viaţa accesul la internet. Concluziile au fost surprinzătoare: 49% din cei intervievaţi au declarat că sunt foarte trişti dacă nu au acces la spaţiul virtual. Procentul creşte odată cu vârsta, aşa că peste 60% din adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani au răspuns că sunt trişti dacă nu pot să-şi continue viaţa din mediul virtual, iar 48% din aceştia admit că se simt singuri dacă nu pot naviga pe internet.

Faptul că puştii sunt ataşaţi de internet este văzut ca fiind un lucru negativ. Nu este deloc aşa, este un lucru normal, mai ales pentru o generaţie care îşi trăieşte cea mai mare parte a vieţii în mediul virtual. Copiii nu dezvoltă probleme de comunicare, chiar dacă petrec mult timp pe internet, pentru că la această vârstă ei interacţionează foarte mult şi cu persoanele din anturaj”, a spus acesta, citat de publicaţia britanică „The Daily Telegraph”.

Integral în: Adevărul

 

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...