Conferinţa internaţională eLSE 2010: tonul şi ritmul schimbării pentru domeniul elearning

Data:

Pe 15 şi 16 aprilie a avut loc conferinţa internaţională eLearning şi Software Educaţional (eLSE 2010), organizată de Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Departamentul Advanced Distributed Learning (ADL UNAP). Aflată la ediţia a VI-a, evenimentul a reunit peste 80 de participanţi din 14 ţări. Tehnologii şi medii de simulare avansate au fost prezentate în premieră în România, fiind un prilej pentru a (re)gândi viitorul educaţiei.

Tema propusă pentru lucrările acestui an a fost „Advanced Distributed Learning in education and training transformation„, o temă generoasă, care a lăsat loc prezentărilor şi discuţiilor pe marginea unor subiecte de interes la momentul actual, cum ar fi: managementul şi dezvoltarea soluţiilor integrate pentru învăţare în medii virtuale, tehnologii „imersive”, interoperabilitate şi reutilizare a obiectelor (sau secvenţelor) de învăţare.

Cei peste 80 de participanţi din 14 ţări (de pe 3 continente) au prezentat teme variate vizând practicile moderne de formare a studenţilor, metode şi platforme de formare continuă, modele de implementare a sistemelor de învăţământ distribuit la distanţă, medii virtuale de instruire etc., atât la nivelul sistemului formal de învăţământ, cât şi pentru zona corporatistă. Tehnologii şi medii de simulare avansate au fost prezentate în premieră în România, oferind participanţilor o experienţă de învăţare şi un prilej pentru a (re)gândi viitorul educaţiei.

Comitetul ştiinţific al conferinţei (http://adlunap.ro/else2010/committee.php) a luat parte la lucrări, iar de remarcat a fost prezenţa extraordinară a dlui Joseph Camacho (Program Manager, Joint Knowledge Development and Distribution Capability, United States Joint Forces Command, U.S.A.) şi a prof. dr. Robert Wisher (Naval Postgraduate School Monterey, U.S.A.).

Pentru participanţi, miza întâlnirilor organizate anual de ADL UNAP este tripartită:

  • pe de o parte, recunoaşterea valorii activităţii desfăşurate şi evaluarea corectă a nivelului propriu în peisajul internaţional al domeniului elearning;
  • schimb de experienţă şi reflecţie pe marginea experienţelor altor instituţii în vederea ameliorării propriilor activităţi;
  • crearea de relaţii şi legături profesionale, prospectarea eventualelor direcţii de parteneriat pentru dezvoltări la nivel tehnologic şi administrativ.

Cu o participare diversă, atât ca zonă de provenienţă, cât şi ca domeniu de competenţă al participanţilor, spaţiul de la ADL din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” devine, pe parcursul celor două zile, un creuzet de idei şi practici noi, un cadru academic deschis, prietenos, favorabil dezvoltărilor colaborative şi efervescenţelor creatoare. Cu cele 6 ediţii desfăşurate şi cu cele care vor urma, conferinţa de primăvară eLSE dă cadenţa transformărilor la intersecţia dintre tehnic şi pedagogic a domeniului elearning, impulsionând teoria şi practica către calitate, eficienţă, abordare inovatoare a educaţiei la nivel superior şi preuniversitar.

Website-ul conferinţei: http://elseconference.eu

Olimpius Istrate
Olimpius Istrate
Olimpius Istrate este lector la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Formare a Profesorilor, susținând cursuri şi seminarii de Pedagogie, Instruire Asistată de Calculator, Medii virtuale de instruire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...