Conferinta TIC in educatie, 7 decembrie 2012: Improving Education through Technology

Data:

British Council in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si TEHNE – Centrul pentru Dezvoltare si Inovatie in Educatie organizeaza, pe 7 decembrie, conferinta ”Improving Education through Technology”. Cu participarea unor distinsi invitati din domeniul educatiei si a unor reprezentanti ai principalelor firme de IT, evenimentul este dedicat potentialului de crestere a calitatii educatiei pe care il aduc noile tehnologii.

Conferinta doreste sa contribuie la asezarea pe repere solide a unui program de reforma a educatiei cu suportul noilor tehnologii prin initierea unei dezbateri constructive intre lideri, experti, membri ai mediului academic si alte persoane interesate in reforma curriculara prin integrarea domeniului TIC, si in special a companiilor din domeniul IT ce opereaza in Romania – Google, Intel, Microsoft, Siveco – cu scopul de a oferi raspunsuri la unele intrebari despre implementarea procesului de utilizare a noilor tehnologii in educatie. La acest eveniment vor participa invitati distinsi atat din Marea Britanie cat si din Romania.

Specialiştii şi factorii de decizie angajaţi în reforma educației din România vor răspunde unor probleme actuale, cum ar fi:

  • Cum poate abordată problema pregătirii elevilor pentru a face faţă cu succes într-o lume dominată de tehnologia informaţiei şi comunicării?
  • Cât de oportun și eficient este un program național de digitizare a manualelor școlare și a resurselor pentru învățare?
  • Care sunt instrumentele potrivite pentru pregătirea tinerilor pentru folosirea responsabilă şi în siguranţă a calculatorului?
  • Cum trebuie adaptat curriculumul pentru a permite integrarea TIC în cadrul tuturor disciplinelor?
  • Care sunt cele mai potrivite modalităţi pentru a obţine implicarea mediului economic la realizarea unui curriculum care satisface cerinţele industriei IT și a necesității formării de competențe digitale?

Agenda: https://www.elearning.ro/Agenda_7_dec_2012_Bucharest.pdf
Lista de participanti: https://www.elearning.ro/Lista_de_participanti_7_dec_2012_Bucharest.pdf

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...