Conferinţă privind creşterea calităţii educaţiei prin noile tehnologii – București, 7 decembrie

Data:

British Council, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educaţie, a organizat vineri, 7 decembrie 2012, o conferinţă dedicată potenţialului de creştere a calităţii educaţiei pe care îl aduc noile tehnologii.

Prezent la eveniment, directorul British Council, Jonathan Gayhter, a afirmat că tehnologia informaţiei este esenţială pentru dezvoltarea societăţii şi, în acelaşi timp, vitală pentru generaţiile viitoare.

„Preocuparea noastră constantă pentru modernizarea educaţiei şi adaptarea ei la nevoile societăţii s-a manifestat atât prin proiectele desfăşurate la nivel global, cât şi prin integrarea tehnologiei în procesul de învăţare. În acest scop am dezvoltat platforme online pentru învăţarea limbii engleze adresate atât profesorilor, cât şi tuturor celor interesaţi de aplicaţii de limba engleză pentru iPhone, smartphones şi tablete”, a afirmat Jonathan Gayhter.

Potrivit unui mesaj al secretarului de stat în cadrul MECTS Stelian Fedorca, în România, ameliorarea procesului şi sistemului educaţional constituie o prioritate, iar noile tehnologii au demonstrat că pot avea o contribuţie decisivă în acest sens, prin potenţialul lor de transformare a lecţiei şi de realizare a unui demers autentic de învăţare.

„Competenţele digitale sunt înscrise printre cele opt domenii de competenţe cheie promovate de Comisia Europeană în recomandările recente de politică educaţională, iar generaţiile actuale de elevi trebuie să fie capabile să utilizeze instrumentele specifice tehnologiei informaţiei într-un mod care să aducă valoare adăugată domeniului profesional pentru care se pregătesc”, a susţinut secretarul de stat, în mesajul său.

Prezentă la conferinţa ”Improving Education through Technology”, directorul în cadrul MECTS Nuşa Dumitriu a afirmat că ministerul este preocupat de formarea şi dezvoltarea competenţelor digitale şi în acest sens a introdus această disciplină în trunchiul comun încă din anul 2002.

Totodată, aceasta a mai amintit că din anul 2009 la Bacalaureat se evaluează şi competenţele digitale, iar în Legea Educaţiei din 2011 este prevăzută introducerea acestei materii în învăţământul primar şi gimnazial.

La rândul său, profesorul doctor Ovidiu Pânişoară de la Universitatea din Bucureşti a arătat că utilizarea tehnologiei a dus la dezvoltarea gândirii copiilor din ziua de azi. În opinia sa, cadrele didactice trebuie să răspundă nevoilor de învăţare ale elevilor prin interactivitate şi explorare întrucât copilul nu doreşte să stea numai în clasă şi să absoarbă informaţii, ci de cele mai multe ori acesta vrea să le găsească singur.

Sursa: EduManager

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...