Conferinta anuala eTwinning, Bucuresti, 14-16 martie 2008

    0
    123

    În perioada 14-16 martie 2008 a avut loc la Bucureşti conferinţa anuală eTwinning. Evenimentul a reunit aproximativ 420 de persoane din ţările participante la program – profesori, elevi, ambasadori eTwinning, specialişti în educaţie, factori de decizie. Conferinţa a fost deschisă de comisarul european pentru educaţie – dl. Jan Figel, şi de ministrul educaţiei – dl. Cristian Mihai Adomniţei.

    Ministrul Cristian Adomniţei a subliniat că iniţiativa eTwinning reprezintă încă un mod de a valorifica investiţiile MECT pentru dotarea şcolilor cu noi tehnologii. De asemenea, a prezentat valenţele educative ale proiectului şi a încurajat cadrele didactice să se implice în activităţi care pot contribui la ameliorarea calităţii şi la creşterea relevanţei educaţiei pentru elevi.

    Participanţii au amenajat standuri naţionale de prezentare a activităţilor şi produselor realizate în cadrul proiectelor eTwinning. Au fost organizate cinci workshop-uri care au abordat tematici diverse: cunoa;terea şi înţelegerea interculturală, utilizarea noilor tehnologii in proiectele eTwinning, modele de colaborare interşcolară, resurse educaţionale pentru eTwinning.

    În prima zi a conferinţei au fost decernate premiile şcolilor care au realizat în anul trecut cele mai bune proiecte. Participanţii au putut afla de la câştigători care este "cheia succesului". Şcolile din Romania vor candida pentru premiile eTwinning începând de anul viitor, dat fiind că înregistrarea lor oficială în proiect a demarat în octombrie 2007.

    La nivel european, managementul iniţiativei eTwinning este asigurat de European Schoolnet, Belgia (centru european de coordonare – Central Support Service, CSS).
    În fiecare ţară, există un centru naţional de coordobare: National Support Service (NSS). În România, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a nominalizat Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei ca centru de implementare. Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a colaborat cu inspectoratele şcolare judeţene pentru informarea şcolilor şi pentru diseminarea informaţiilor legate de proiect.

    Din octombrie 2007, de când a început implementarea eTwinning în România, s-au înscris pe platformă peste 1400 de profesori si peste 400 de proiecte. Trei dintre proiecte au obţinut, în ianuarie 2008,  certificatul european de calitate (European Quality label). Această diplomă reprezintă recunoaşterea, de către un juriu internaţional, a calităţii activităţii desfăşurate. Cele trei şcoli care au primit EQL sunt: Şc. "D. Anghel", Iaşi (prof. Dorina Marin), Liceul "V. Alecsandri", Galaţi (prof. Lidia Mînza), Şc. Humoreni şi Comăneşti (prof. Liliana Mihalachi).  Alte 19 proiecte au obţinut certificatul naţional de calitate.

    Proiectul continuă…

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.