Conferinta anuala eTwinning, Bucuresti, 14-16 martie 2008

Data:

În perioada 14-16 martie 2008 a avut loc la Bucureşti conferinţa anuală eTwinning. Evenimentul a reunit aproximativ 420 de persoane din ţările participante la program – profesori, elevi, ambasadori eTwinning, specialişti în educaţie, factori de decizie. Conferinţa a fost deschisă de comisarul european pentru educaţie – dl. Jan Figel, şi de ministrul educaţiei – dl. Cristian Mihai Adomniţei.

Ministrul Cristian Adomniţei a subliniat că iniţiativa eTwinning reprezintă încă un mod de a valorifica investiţiile MECT pentru dotarea şcolilor cu noi tehnologii. De asemenea, a prezentat valenţele educative ale proiectului şi a încurajat cadrele didactice să se implice în activităţi care pot contribui la ameliorarea calităţii şi la creşterea relevanţei educaţiei pentru elevi.

Participanţii au amenajat standuri naţionale de prezentare a activităţilor şi produselor realizate în cadrul proiectelor eTwinning. Au fost organizate cinci workshop-uri care au abordat tematici diverse: cunoa;terea şi înţelegerea interculturală, utilizarea noilor tehnologii in proiectele eTwinning, modele de colaborare interşcolară, resurse educaţionale pentru eTwinning.

În prima zi a conferinţei au fost decernate premiile şcolilor care au realizat în anul trecut cele mai bune proiecte. Participanţii au putut afla de la câştigători care este "cheia succesului". Şcolile din Romania vor candida pentru premiile eTwinning începând de anul viitor, dat fiind că înregistrarea lor oficială în proiect a demarat în octombrie 2007.

La nivel european, managementul iniţiativei eTwinning este asigurat de European Schoolnet, Belgia (centru european de coordonare – Central Support Service, CSS).
În fiecare ţară, există un centru naţional de coordobare: National Support Service (NSS). În România, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a nominalizat Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei ca centru de implementare. Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a colaborat cu inspectoratele şcolare judeţene pentru informarea şcolilor şi pentru diseminarea informaţiilor legate de proiect.

Din octombrie 2007, de când a început implementarea eTwinning în România, s-au înscris pe platformă peste 1400 de profesori si peste 400 de proiecte. Trei dintre proiecte au obţinut, în ianuarie 2008,  certificatul european de calitate (European Quality label). Această diplomă reprezintă recunoaşterea, de către un juriu internaţional, a calităţii activităţii desfăşurate. Cele trei şcoli care au primit EQL sunt: Şc. "D. Anghel", Iaşi (prof. Dorina Marin), Liceul "V. Alecsandri", Galaţi (prof. Lidia Mînza), Şc. Humoreni şi Comăneşti (prof. Liliana Mihalachi).  Alte 19 proiecte au obţinut certificatul naţional de calitate.

Proiectul continuă…

Luciana-Simona Velea
Luciana-Simona Velea
Simona Velea este cercetător ştiinţific III în cadrul Institutului de Ştiinte ale Educaţiei şi coordonator naţional al Acţiunii eTwinning în România. Este doctor în ştiinţele educaţiei, a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Ştiinţele educaţiei şi studii aprofundate în cadrul aceleaşi facultăţi, în domeniul evaluării educaţionale. Timp de trei ani, a fost cadru didactic în învăţământul preuniversitar, iar din 1999 participă la proiecte de cercetare în domeniul educaţiei, elaborează rapoarte de cercetare şi studii, susţine cursuri de formare pentru cadre didactice etc. În perioada 2005-2007, a susţinut cursuri de "Introducere în pedagogie şi teoria curriculum-ului" şi "Teoria şi metodologia instruirii şi a evaluării", în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. Este membru al Comisiei Naţionale pentru UNESCO, Componenta Proiecte interdisciplinare, şi este coordonator naţional în domeniul educaţiei pentru cetăţenie democratică, la nivelul Consiliului Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...