Concursul naţional “Descoperiţi lumea digitală împreună. Conexiune între generaţii”

0
64

Ziua Sigurantei pe Internet are loc in 65 de tari, sub egida retelei europene Insafe care promoveaza utilizarea tehnologiei online si a telefoanelor mobile intr-un mod mai sigur si responsabil. Tema acestui an vizeaza participarea activa in mediul online a tuturor generatiilor si culturilor, incurajand membrii familiei sa lucreze impreuna pentru a asigura un Internet adecvat copiilor. În acest context, în România a fost lansat concursul national pentru copii, parinti si profesori cu tema „Descoperiti lumea digitala impreuna.Conexiune intre generatii”. Competitia doreste sa evidentieze necesitatea implicarii parintilor si a scolii in educatia copiilor privind utilizarea Internetului si eliminarea pericolelor din mediul virtual.

Competitia se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste intre 7 si 17 ani incadrati in doua grupe de varsta: 7-12 ani si 13-17 ani, care vor participa in echipe coordonate de un profesor sau parinte. Sub indrumarea acestuia, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia (prezentari power point, colaje fotografice, desene, videoclipuri, etc.) in care vor ilustra relatia dintre copii si adulti privind utilizarea responsabila a Internetului si evitarea pericolelor online in cadrul familiei. Scopul principal al concursului vizeaza constientizarea de catre copii, tineri si adulti a provocarilor zilnice pe care mediul online le ridica: probleme referitoare la intimitate, sanatate si reputatie, precum si identificarea beneficiilor pe care Internetul le poate aduce in viata personala si in sistemul educational. Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor si profesorilor in mod individual.

Noutatea din acest an consta in  introducerea a cinci categorii noi in concurs, prin intermediul carora se vor premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2011:

Profesorul Anului – cel mai implicat profesor din prisma utilizarii Internetului, a resurselor online si a platformelor web in cadrul orelor de clasa;
Scoala Anului – scoala cu cel mai mare impact al activitatilor de promovare si constientizare privind siguranta online, luand in considerare gradul de utilizare a Internetului de catre profesori sau elevi cu scopuri educative;
Gradinita Anului – gradinita care prezinta cat mai elocvent intr-un proiect de echipa tema colaborarii in familie privind activitatea online;
Voluntarul Sigur.info al Anului – cel mai activ voluntar Sigur.info care a promovat siguranta online in randul grupurilor-tinta si a initiat proiecte si activitati proprii in vederea asigurarii unui comportament responsabil de utilizare a Internetului;
Website-ul Anului –   platforma online care prezinta tema sigurantei pe Internet, bazandu-se pe aportul si posibilitatile de interactivitate a utilizatorilor.

Data limita de transmitere a proiectelor este 23 Ianuarie 2012, acestea urmand a fi evaluate in perioada 24 – 30 ianuarie de catre un juriu format din membrii Consortiului Sigur.info, sponsorii concursului, elevi si profesori. Echipele castigatoare vor fi premiate in cadrul Galei Sigurantei pe Internet din data de 7 februarie 2012 in Bucuresti.  La Gala vor participa sustinatorii evenimentului reprezentand institutii si companii private implicate in domeniul utilizarii Internetului prin intermediul calculatorului sau al telefonului mobil. Acestia vor premia echipele castigatoare cu produse atractive din domeniul IT.

Regulamentul complet al concursului poate fi consultat la adresa  www.sid2012.sigur.info.  La aceeasi adresa participantii pot descarca formularele de participare si isi pot inscrie proiectele in concurs.

Sursa: SmartNews

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.