Concursul National de Software Educational Agata 2009

Editura Agata, în parteneriat cu Asociaţia GREPIT, a organizat în perioada 13 mai 13 iunie 2009, la Botoşani, prima ediţie a Concursului Naţional de Sofware Educaţional Agata 2009.

Ediţia din acest an, a cărei fază finală s-a desfăşurat în perioada 11-13 iunie 2009, a reunit 9 participanţi. Aceştia au fost selectaţi în urma evaluării lucrărilor a peste 32 de participanţi din Bucureşti, Bacău, Galaţi, Brăila, Focşani, Iaşi, Timişoara, Botoşani etc.

Evenimentul a cuprins atât prezentarea celor mai noi tendinţe şi evoluţii din domeniu, cât şi foarte multe sesiuni interactive, demonstraţii tehnice şi intâlniri dedicate promovării jocului logic şi descoperirii bucuriei creării de soft de calitate, inteligibil şi original.

În urma jurizării activităţilor s-au acordat:
Premiul IGabriel Lupu, din Focşani, pentru lucrarea “Logică şi argumentare“,
Premiul IIAnca Elena Apostu, din Bacău, pentru lucrarea “Incursiuni în timp“,
Premiul III Monica Dumenco, din Bacău, pentru lucrarea “Misterele clonării“,
MenţiuneRazvan Creţu, din Botoşani, pentru lucrarea “Istoria aviaţiei“.

Doru Stefanescu

Doru Stefanescu

Doru este director la Social IT. Este membru fondator al Asociaţiei GREPIT, în cadrul căreia a iniţiat Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice. În prezent, coordonează echipa tehnică de elaborare a platformei iTeach, un spațiu dedicat dezvoltării profesionale a cadrelor didactice din România. Este iniţiatorul proiectului Waterfall Edu - wedu.ro - pe care îl susţine încă de la debut. Contribuie la dezvoltarea platformei digitaledu.ro. Participă în proiecte educaţionale care au o componentă IT şi vizează inovarea educaţiei.