Concursul de informatică „Urmaşii lui Mosil” şi-a desemnat câştigătorii

Data:

Anul acesta, competiţia „Urmaşii lui Moisil” a reunit elevi din 18 judeţe din România precum şi din Republica Moldova.

Recent s-a desfăşurat la Iaşi cea de-a VII-a ediţie a Concursului de informatică "Urmaşii lui Moisil".

Iniţiat în 2001, de către Liceul de Informatică "Grigore Moisil", concursul se adresa la început numai elevilor ce faceau parte din Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanţă Iaşi.

Datorită notorietăţii câştigate de-a lungul timpului, începând cu 2007 "Urmaşii lui Moisil" a devenit o competiţie naţională, ediţia din acest an reunind elevi din 18 judeţe şi din Republica Moldova. La evenimentul din acest an au luat parte personalităţi marcante ale oraşului Iaşi, elevi, profesori, organizatori locali, invitaţi şi reprezentanţi ai sponsorilor.

Performanţele deosebite obţinute de elevii români în competiţiile de informatică au fost confirmate şi în cadrul acestui concurs, participanţii valoroşi făcând faţă cu brio subiectelor propuse.

În finalul evenimentului a fost decernat trofeul "Urmaşul lui Moisil", care în acest an i-a revenit lui Adrian Airinei din Iaşi, elev în clasa a XII-a, acesta obţinând cel mai mare punctaj din concurs.

"Suportul oferit de SIVECO Romania elevilor participanţi la aceasta competiţie se înscrie în strategia companiei de a contribui la antrenarea şi promovarea tinerilor valoroşi, în vederea creşterii performanţelor viitoare", a declarat Irina Socol, director general al SIVECO Romania.

Competiţia naţională de sprijin pentru pregatire de performanţă în informatică "Urmaşii lui Moisil" a coincis, anul acesta, cu ultima rundă a programului de pregătire în informatică ".Campion".

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...