Concursul de creativitate software Linfo@Sv, editia a VII-a

In perioada 27-29 martie 2009 s-a desfasurat a VII-a editie a Concursului de creativitate software Linfo@Sv organizat de Colegiul National de Informatica “Spiru Haret” din Suceava. Peste 70 de elevi au prezentat proiecte originale demonstrand talent si originalitate in utilizarea calculatorului.

Prin acest concurs, organizatorii si-au propus stimularea interesului elevilor si profesorilor fata de tehnologia informatiei si stiinta calculatoarelor, precum si incurajarea unui climat de competitivitate intre elevi pentru promovarea valorilor IT.

Concursul s-a adresat atat elevilor din ciclul primar, cat si celor din invatamantul gimnazial si cel liceal. Elevii din clasele I-IV au participat la concursul de desene pe calculator cu tema "Imi plac povestile". Ei au realizat un desen pe calculator sau o prezentare PowerPoint a unei povesti dintr-un set anuntat anterior. Elevii de gimnaziu au participat la o sesiune de lucrari cu tema "Lumea algoritmilor", iar liceenii – la concursul de lucrari soft repartizate pe urmatoarele categorii: soft educational, pagini WEB, soft utilitar si jocuri.

La aceasta editie au participat peste 70 elevi din Suceava, Falticeni, Radauti, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Bacau, Piatra Neamt, Botosani, Ramnicu Valcea.

Firma SIVECO Romania, sponsor principal si la aceasta editie, a oferit premii elevilor de gimnaziu si liceenilor care au ocupat locurile I, II si III.

Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor (FIESC) din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava a oferit opt premii speciale reprezentand burse de studiu exceptionale. Reprezentantii FIESC au fost prezenti in toate comisiile de jurizare de la sectiunile pentru liceu, doamna conferentiar universitar dr. ing. Cristina Turcu fiind presedintele concursului. Premii speciale au fost oferite si de Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava. 

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.