Cercetare NET New E-Tools

Data:

În cadrul proiectului NET New E-Tools, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România realizează o cercetare naţională privind experienţele semnificative de formare în programe cu o componentă de e-learning. Adresăm membrilor comunităţii Elearning.Romania rugămintea de a completa chestionarul de la adresa www.elearning.ro/resurse/E-Tools.doc până cel târziu vineri, 2 februarie.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România este partener în proiectul NET New E-Tools — Noi instrumente de învăţare permanentă combinată pentru dezvoltarea abilităţilor tehnice ale muncitorilor slab calificaţi din IMM-uri, proiect finanţat de Comisia Europeană prin Intermediul Programului Leonardo da Vinci. Acest proiect este fundamentat pe nevoia de a oferi acces mai larg la formare pentru angajaţii din IMM-uri, pe nevoia de a extinde utilizarea Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicării (TIC) în formarea vocaţională sub forma unei valori adăugate a formării şi ca element esenţial pentru adaptarea sistemelor de formare la cerinţele economiei şi societăţii cunoaşterii (începând cu conştientizarea nevoii de a le adapta nevoilor utilizatorilor finali).

Proiectul NET New E-Tools intenţionează să planifice, să testeze, să valideze şi să disemineze un model de training. Acesta care are ca ţintă însuşirea de competenţe elementare de alfabetizare digitală (în cele 4 dimensiuni ale acesteia — operativ, semiotic, cultural şi civic) acolo unde este necesar şi însuşirea de cunoştinţe şi competenţe profesionale care să susţină dimensiunea ocupaţională în sectorul industrial vizat. Pentru realizarea acestor obiective sunt folosite metode de învăţare combinate care presupun implementarea unui conţinut didactic inovativ de e-learning bazat pe utilizarea unui Sistem de Management al Învăţării (LMS-Learning Management System) – platforma open-source (Bodington o Moodle) de nouă generaţie în conformitate cu standardul SCORM 2004.

Ţinta noastră este implementarea unui produs de e-learning online cu scopul de a crea cunoştinţe şi competenţe pentru muncitorii din industria constructoare de maşini şi echipamente care activează în procesul de producţie. În acest scop sunt folosite ca punct de referinţă rezultatele proiectului "EuroRubik" din septembrie 2005. Acestea vor fi integrate într-un curs de formare care include etape de training cum ar fi sesiuni în sala de curs şi formare "la locul de muncă" (învăţare combinată). Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă muncitorii slab calificaţi (bărbaţi şi femei) şi cu un nivel scăzut de şcolarizare care sunt angajaţi în principal în munca de producţie şi din acest motiv sunt expuşi unui risc potenţial de uzură profesională şi de a fi excluşi de pe piaţa muncii.

În prezent, CNIPMMR, împreună cu 4 organizaţii partenere din Italia, Spania şi Germania, este implicat în cercetarea şi analizarea ofertelor de training disponibile pe piaţă pentru angajaţii din IMM-uri.

În concordanţă cu scopul şi grupul ţintă al proiectului, vă rugăm să ne prezentaţi o experienţă semnificativă de formare (blended training programmes) pe care o oferiţi sau pe care aţi dezvoltat-o în cadrul unui proiect care utilizează e-Learning (dacă este cazul). Programul prezentat trebuie să se încadreze într-unul din tipurile:

  • program de formare combinat pentru muncitori slab calificati;
  • program de formare tehnic, direct legat de situatii de lucru si care raspunde nevoilor reale de formare profesionala;
  • program de training combinat cu sistem de tutoriat;
  • program de training combinat pentru alfabetizare digitala;
  • program de training combinat pentru formarea formatorilor online.

Pentru descrierea programului de training pe care il oferiţi sau l-aţi dezvoltat în cadrul unui proiect şi pe care il consideraţi a fi cel mai potrivit, vă rugăm să completaţi grila ataşată şi să o trimiteţi prin e-mail la adresa imm@smeprojects.ro până cel tarziu vineri, 02 februarie 2007.

Dacă este posibil, vă rugăm să ataşati la răspunsul dumneavoastră şi o copie a programului de formare în format electronic. Pentru informaţii suplimentare, vă rog să mă contactaţi prin e-mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...