Ce este un instructional designer si cum poate fi benefic pentru angajații din companie?

Data:

Într-o companie, departamentul de training este responsabil pentru a se asigura că angajații au abilitățile și cunoștințele de care au nevoie pentru a-și îndeplini eficient sarcinile. Un jucător cheie în acest proces este instructional designer-ul. Dar ce este mai exact un  instructional designer și cum poate ajuta departamentul dumneavoastră de instruire să își atingă obiectivele? Să aruncăm o privire mai atentă.

Ce este un designer instructional?

Un instructional designer este un profesionist care combină cunoștințele sale în materie de educație și principii de învățare cu tehnologia pentru a crea materiale instrucționale eficiente. Cu alte cuvinte, aceștia proiectează experiențe educaționale, de obicei sub forma unor cursuri elearning, care facilitează dobândirea de noi cunoștințe și abilități.

În cele mai multe cazuri, designerii educaționali au o pregătire în domeniul educației sau într-un domeniu conex, cum ar fi resursele umane sau dezvoltarea organizațională. Aceștia au, de asemenea, experiență de lucru cu diferite tipuri de tehnologie educațională. Această combinație de aptitudini și cunoștințe le permite designerilor educaționali să creeze materiale educaționale care sunt atât eficiente, cât și atractive.

În ce mod poate un designer instructional să vă ajute departamentul de instruire? 

Principalul beneficiu de a avea un instructional designer în echipa dvs. este că vă poate ajuta să creați materiale de instruire utile și nu doar secvențe de conținut care arată bine, dar sunt inutile. Designerii instrucționali își folosesc expertiza în domeniul educației și al principiilor de învățare pentru a dezvolta cursuri elearning care sunt mai bine aliniate cu obiectivele dumneavoastră de formare. Aceștia știu, de asemenea, cum să folosească tehnologia pentru a crea experiențe de învățare digitale care au aplicabilitate în lumea reală și sunt ușor de urmărit din punct de vedere rezultate, exact pentru publicul dvs țintă (persoanele care trebuie să fie instruite).

Un alt beneficiu al colaborării cu un instructional designer este că vă poate ajuta să economisiți timp și bani. Crearea unor cursuri elearning de înaltă calitate necesită timp, efort și expertiză. Deși este posibil să dezvoltați aceste materiale fără ajutorul unui instructional designer, acest lucru duce adesea la materiale de calitate inferioară, a căror creare durează mai mult.

Dacă doriți să creați materiale de instruire mai eficiente, colaborarea cu un astfel de expert este o mișcare inteligentă. Aceștia sunt persoanele potrivite pentru dezvoltarea de materiale instructive utile, atractive și interactive. 

Unelta de bază a unui designer instructional este editorul e-learning (in engleză se numeste e-learning authoring tool). Cei mai buni din domeniu știu să folosească mai multe astfel de editoare și le rotesc în funcție de nevoile punctuale din companie.

Acreditare națională

În România, certificarea pentru specializarea „Designer Instructional”, conformă COR: 235904, este oferită de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Compania Ascendia furnizează cursuri de specializare în acest domeniu, de 2 ori pe ani.

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...