Cariere didactice de succes in societatea cunoasterii

Data:

900 de profesori din Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi vor fi instruiti in cadrul programului „Progresul carierei didactice in societatea cunoasterii adaptat la regiunea S Muntenia”. Programul ce se va desfasura in perioada aprilie 2009 – martie 2011 urmareste formarea si certificarea cadrelor didactice prin implementarea cursului Intel Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii.Proiectul vine sa raspunda nevoii de imbunatatire a calificarii cadrelor didactice si a dezvoltarii oportunitatilor de cariera si este in conformitate cu politicile si strategiile europene si nationale in domeniul educatiei, al invatarii pe tot parcursul vietii, al ocuparii si al incluziunii sociale, impuse de POS DRU. Programul a debutat ca urmare a acceptarii cererii de finantare pentru proiecte de grant, lansata de compania SIVECO Romania.

 
Profesori din invatamantul preuniversitar din 100 de scoli din mediul rural si 50 de unitati de invatamant din mediul urban din regiunea tinta vor afla cum sa utilizeze metode moderne de pedagogie care sa ii ajute sa integreze eficient tehnologia in procesul de predare/invatare. Obiectivul vizat pe termen lung este de a oferi sanse egale elevilor in dezvoltarea unei cariere de succes la nivel european. Programul in regiunea S Muntenia va fi implementat cu ajutorul partenerilor de la Casa Corpului Didactic din judetul Ialomita.
 
Uniunea Europeana considera ca invatarea pe intreaga durata a vietii si dezvoltarea carierei profesionale a dascalilor este un element esential in dezvoltarea unui sistem educational eficient. In acest context, cadrele didactice au un rol esential in educatia elevilor, deoarece tinerii din ziua de astazi trebuie sa invete cum sa faca fata unei societati intr-o continua schimbare.
 
De aceea, pentru a le putea oferi elevilor o educatie de calitate si posibilitatea de a-si dezvolta capacitatile necesare secolului XXI, profesorii trebuie ca la randul lor sa dobandeasca cunostintele, deprinderile si competentele care sa le permita sa se adapteze cerintelor impuse de societatea informationala. Fara dascali care sa detina aceste competente moderne, nu pot fi implementate cu succes reformele educationale nationale si europene.
 
Programul „Progresul carierei didactice in societatea cunoasterii adaptat la regiunea S Muntenia” promoveaza cresterea competitivitatii prin sustinerea inovatiei in educatie. Profesorii care vor participa in urmatorii 2 ani la acest proiect vor beneficia de o pregatire profesionala de calitate si de oportunitatea de a obtine un nivel inalt de calificare.  
 
 
Despre POS DRU:
Statele Membre si regiunile Uniunii Europene au acces la finantare din Fondul Social European (FSE) in cadrul unei perioade de programare de sapte ani. Actualul exercitiu de programare se desfasoara pe perioada 2007-2013.
Pentru a beneficia de asistenta FSE, Statele Membre elaboreaza programe operationale care sunt implementate de actori socio-economici, precum institutii de invatamant, furnizori de formare profesionala, IMM-uri, camere de comert si industrie, parteneri sociali, ONG-uri, institutii publice, autoritati locale etc.
Obiective specifice ale POS DRU sunt:
·         Promovarea educatiei si formarii initiale si continue de calitate, inclusiv a invatamantului superior si cercetarii;
·         Promovarea culturii antreprenoriale si cresterea calitatii si productivitatii muncii
·         Facilitarea accesului tinerilor pe piata muncii;
·         Dezvoltarea unei piete a muncii  moderna, flexibila si inclusiva;
·         Promovarea (re)insertiei pe piata muncii a persoanelor inactive, inclusiv in mediul rural;
·         Imbunatatirea Serviciului Public de Ocupare;
·         Facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educatie si pe piata muncii.
Obiectivul general al POS DRU il constituie dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, prin conectarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea participarii crescute pe o piata a  muncii moderna, flexibila si inclusiva, pentru 1.650.000 de persoane.
Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...