Campania „Fii ambasador eTwinning!” 2013

logo_eTwinningTEHNE – Centrul pentru Inovare în Educaţie, desemnat de Ministerul Educaţiei să coordoneze implementarea programului eTwinning în România, propune cadrelor didactice participarea activă în promovarea acțiunii eTwinning, prin elaborarea de articole de prezentare a proiectelor eTwinning și a beneficiilor acestora pentru elevi, profesori, școală și/sau comunitate.

Cadrele didactice participante la acțiunea eTwinning care doresc să obțină titlul de „Ambasador eTwinning” sunt invitate să elaboreze  cel puțin două articole distincte de prezentare a Acțiunii, în care să valorifice propria experiență în derularea de proiecte eTwinning.

Mai multe informații despre condițiile de participare și modul de desfășurare a campanie sunt disponibile pe pagina dedicată: http://etwinning.ro/fii-ambasador-etwinning-2013/

eTwinning este o iniţiativă a Comisiei Europene, lansată în 2005 şi coordonată de European Schoolnet, cu scopul iniţial de a facilita parteneriatele între instituţii de învăţământ preuniversitar din Europa. Ulterior, scopurile acţiunii s-au consolidat, platforma etwinning.net devenind o comunitate a şcolilor din Europa, reunind până în prezent peste 200.000 de cadre didactice din peste 95.000 de şcoli. În România, acţiunea eTwinning este coordonată de Centrul pentru Inovare în Educaţie -TEHNE (www.tehne.ro), în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (www.ise.ro). Peste 12.500 de cadre didactice din 5000 de şcoli din România sunt înscrise în comunitate și s-au implicat în peste 5500 de proiecte derulate în parteneriat cu profesori și elevi ai școlilor din toată Europa.

Mai multe informații despre eTwinning: www.etwinning.ro și www.etwinning.net.

Echipa eTwinning România  dorește mult succes participanților la campania „Fii ambasador eTwinning!” 2013.

Alexandra Bunica

Alexandra Bunica

Alexandra Bunica este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, Specializarea Pedagogie și a programului de Master în domeniul Științelor Educației: Management și Evaluare Educațională. În prezent face parte din echipa de coordonare a acțiunii eTwinning Romania (NSS), acordând sprijin cadrelor didactice care vor să deruleze programe de parteneriat școlar cu alte cadre didactice europene, sustinând desfășurarea de activități educaționale bazate pe utilizarea creativă a TIC și participă la implementarea activităților din cadrul programului iTeach, în calitate de coordonator proiecte în cadrul Centrului pentru Inovare în Educație (TEHNE).