Campania eTwinning și Comenius – șapte ani de colaborare

Data:

Cu prilejul Săptămânii Comenius, TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educație (Centrul eTwinning în România) împreună cu Institutul de Științe ale Educației, propune o noua campanie menită a oferi cadrelor didactice ocazia de a-și face cunoscute și de a-și diversifica strategiile didactice, de a sublinia oportunitățile oferite de îmbinarea celor doua tipuri de parteneriate: eTwinning și Comenius.

Campania este destinată tuturor cadrelor didactice participante la acțiunea eTwinning, care au derulat un parteneriat Comenius- eTwinning, indiferent de materia predată și de vârsta elevilor, și constă în doua competiții:

1. Cronica eTwinning – Comenius

Cadrele didactice sunt invitate să descrie, folosind sablonul care poate fi descarcat de aici, un parteneriat eTwinning- Comenius la care au luat parte, evidențiind beneficiile obținute prin îmbinarea celor doua acțiuni. Pentru a participa la competiție, cadrul didactic coordonator va trimite documentul pe adresa campanie.etwinning [@] gmail.com, până pe data de 28 mai 2012, iar mesajul căruia îi va fi atașat va avea subiectul „Cronica eTwinning Comenius”.

Cele mai bune trei descrieri vor fi incluse în brosura naționala de bune practici din acest an.

2. eTwinning- Comenius Showcase

Competiția își propune să ofere echipelor de proiect ocazia de a împărtăși exemple concrete de bune practici în implementarea proiectelor care îmbină cele doua tipuri de parteneriate. Ea constă în realizarea, în perioada 14-18 mai 2012, a unei prezentări a proiectului, în școala proprie sau într-o altă locație (altă unitate de învățământ, CCD etc.). O descriere succinta a acestei activități, mentionând participanții, grupul țintă, durata, acțiunile concrete și rezultatele așteptate, însotită de câteva imagini din timpul activității, va fi transmisă sub forma unui document (în format Word, pdf sau ppt) de către cadrul didactic organizator, pe adresa campanie.etwinning [@] gmail.com, până pe data de 28 mai 2012, iar mesajul căruia îi va fi atașat va avea subiectul „eTwinning- Comenius Showcase”.

Vor fi acordate trei premii, constând în materiale promoționale.

Rezultatele ambelor competiții vor fi anunțate pe data de 12 iunie 2012, pe website-ul www.etwinning.ro.

Acţiunea eTwinning face parte din Programul Lifelong Learning al Comisiei Europene, fiind măsură acompaniatoare pentru Programul Sectorial Comenius.

 

Alexandra Bunica
Alexandra Bunica
Alexandra Bunica este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, Specializarea Pedagogie și a programului de Master în domeniul Științelor Educației: Management și Evaluare Educațională. În prezent face parte din echipa de coordonare a acțiunii eTwinning Romania (NSS), acordând sprijin cadrelor didactice care vor să deruleze programe de parteneriat școlar cu alte cadre didactice europene, sustinând desfășurarea de activități educaționale bazate pe utilizarea creativă a TIC și participă la implementarea activităților din cadrul programului iTeach, în calitate de coordonator proiecte în cadrul Centrului pentru Inovare în Educație (TEHNE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...