Calculatorul: o cutie a Pandorei sau un prieten?

  0
  4

  Cel mic e la calculator din nou? Ce face acolo? Credeţi că ştiţi?Conform unui studiu realizat de catre Asociatia pentru Tehnologie si Internet, 50% dintre copii au afirmat ca au accesat site-uri cu continut violent. Situatia devine cu atat mai grava cu cat parintii copiiilor in cauza considera ca doar 30% dintre acestia au fost expusi la acest gen de continut on-line. In mod paradoxal, acelasi studiu arata ca temerea cea mai mare a parintilor legata de activitatea on-line a celor mici este tocmai accesul neingradit la violenta.

  Vestile proaste nu se termina aici: 85% dintre copii au discutat cu persoane necunoscute pe Internet si doar 65% dintre parinti sunt constienti de acest lucru. Desi 80% dintre parinti considera ca discuta cu copiii lor in legatura cu accesul la Internet, doar 55% din copii declara ca stau de vorba cu parintii pe aceasta tema. Poate unul dintre cele mai ingrijoratoare aspecte este ca 65% dintre parinti nu folosesc sau nu stiu sa utilizeze niciun mijloc prin care sa ingradeasca accesul celor mici la site-uri cu continut vatamator.

  Concluziile studiului te pun pe ganduri. Daca avem in vedere ritmul de crestere extraordinar pe care il cunoaste accesul la internet si vanzarile record pe care le raporteaza distribuitorii de calculatoare, putem sa afirmam ca problemele se vor acutiza in viitor.

  Ce putem face? O posibila solutie o reprezinta software-ul educational, lectii care se folosesc de "magia" multimedia pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete mai usor cu ajutorul calculatorului. Si aici trebuie avuta grija! Important este sa alegem acele produse care vin cu adevarat in ajutorul celor mici, produse valoroase din punct de vedere didactic si sigure din punctul de vedere al mesajului pe care il transmit si al valorilor pe care le promoveaza.

   

  Valoarea educationala si un mediu sigur sunt atributele cele mai importante ale produselor eduCreativ – suita de lectii multimedia pentru ciclul primar creata de catre AltFactor si SIVECO Romania.

  Folosindu-se de poveste, eduCreativ ii poarta pe "pitici" intr-un alt fel de univers. Cream un spatiu dedicat invatarii, in care cei mici nu mai sunt simpli spectatori, ci devin actorii principali ai lectiei prin intermediul aplicatiilor interactive. Experimentele, simularile, exercitiile devin aventuri, iar jocul capata valoare educationala. Cu ajutorul unei proiectari didactice exemplare, lectiile eduCreativ transforma multimedia intr-un instrument redutabil de predare, invatare si testare. Povestea ramane incantatoare, personajele savuroase, insa in spatele lor se ascunde un demers pedagogic modern si eficient.

  Este un univers in care istetimea si cunostintele dobandite sunt cele care conteaza. Pentru a castiga, nu e nevoie sa fii nici mai puternic, nici mai bataios, ci mai istet. Onorurile sunt rezervate celor care invata bine, celor care rezolva corect, celor care stiu toate raspunsurile. "Invata, fii bun, ajuta-ti prietenii!" – acestea sunt valorile din panoplia eduCreativ, valori pe care le insuflam si celor mici cu fiecare noua aventura in care pornesc alaturii de eroii din lectiile lor preferate.

  eduCreativ poate transforma calculatorul dintr-o cutie a Pandorei intr-un instrument valoros de studiu, oferindu-le micutilor un spatiu sigur, dedicat educatiei, un spatiu in care rezultatele la invatatura fac diferenta.

  Nu mai ramane decat sa va alaturati comunitatii eduCreativ, pentru a pregati impreuna marile performante ale celor mici!

  Mai multe informatii despre suita eduCreativ si versiuni demonstrative ale lectiilor pot fi gasite la adresa www.educreativ.ro .

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.