Cadrele didactice se perfectioneaza

Data:

900 de profesori vor participa la programul „Dezvoltarea carierei in societatea cunoasterii in Regiunea Sud-Est”. Urmand acest curs, profesorii vor afla cum sa optimizeze procesul de predare prin dezvoltarea de portofolii ce pun accent pe invatarea bazata pe metode active precum metoda proiectului si utilizarea eficienta a instrumentelor IT&C in educatie.

Cadrele didactice vor beneficia de instruire pe baza cursului Intel®Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii, in vederea perfectionarii metodelor de predare, prin integrarea eficienta a tehnologiei in procesul educational. Urmand acest curs, profesorii vor afla cum sa optimizeze procesul de predare prin dezvoltarea de portofolii ce pun accent pe invatarea bazata pe metode active precum metoda proiectului si utilizarea eficienta a instrumentelor IT&C in educatie.
 
In urmatorii 2 ani, 900 de profesori din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati si Tulcea vor participa la acest program.
 
Proiectul este realizat in parteneriat cu reprezentantii Casei Corpului Didactic din judetul Buzau si este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU 2007-2013. Initiativa programului apartine companiei SIVECO Romania care a solicitat finantarea unui proiect de grant in cadrul POSDRU, pentru formarea profesionala continua de calitate si imbunatatirea calificarii capitalului uman din sistemul de invatamant preuniversitar din regiunea Sud Est.
 
Schimbarile de pe piata muncii impun dobandirea de noi competente. Responsabilitatea pentru educatia si formarea continua apartine in egala masura factorilor de decizie, care prin elaborarea strategiilor europene si nationale pun un accent deosebit pe incluziunea sociala si crestera gradului de ocupare, dar si cetatenilor europeni, ce trebuie sa devina constienti de importanta dezvoltarii profesionale si invatarii pe tot parcursul vietii.
 
In acest context necesitatea pregatirii cadrelor didactice reprezinta un punct de referinta pentru adaptarea sistemului de invatamant national la societatea informationala. Dar dobandirea de noi cunostinte, deprinderi si competente, nu se poate realiza decat prin programe moderne de instruire iar „Dezvoltarea carierei in societatea cunoasterii in regiunea Sud Est” este un proiect perfect adaptat nevoilor societatii actuale.
 
Programul „Dezvoltarea carierei in societatea cunoasterii in regiunea Sud Est” transforma in realitate conceptul de invatare pe tot parcursul vietii oferind profesorilor sansa de a-si dezvolta competente cheie care sa ii ajute sa devina mult mai receptivi la schimbarile produse in sistemul de invatamant. Dascalii au astfel sansa de a pregati noi generatii de elevi mult mai creativi si capabili sa colaboreze si sa comunice utilizand noile tehnologii.
 
 
Despre POS DRU:
Statele Membre si regiunile Uniunii Europene au acces la finantare din Fondul Social European (FSE) in cadrul unei perioade de programare de sapte ani. Actualul exercitiu de programare se desfasoara pe perioada 2007-2013.
Pentru a beneficia de asistenta FSE, Statele Membre elaboreaza programe operationale care sunt implementate de actori socio-economici, precum institutii de invatamant, furnizori de formare profesionala, IMM-uri, camere de comert si industrie, parteneri sociali, ONG-uri, institutii publice, autoritati locale etc.
Obiective specifice ale POS DRU sunt:
·         Promovarea educatiei si formarii initiale si continue de calitate, inclusiv a invatamantului superior si cercetarii;
·         Promovarea culturii antreprenoriale si cresterea calitatii si productivitatii muncii
·         Facilitarea accesului tinerilor pe piata muncii;
·         Dezvoltarea unei piete a muncii  moderna, flexibila si inclusiva;
·         Promovarea (re)insertiei pe piata muncii a persoanelor inactive, inclusiv in mediul rural;
·         Imbunatatirea Serviciului Public de Ocupare;
·         Facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educatie si pe piata muncii.
Obiectivul general al POS DRU il constituie dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, prin conectarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea participarii crescute pe o piata a  muncii moderna, flexibila si inclusiva, pentru 1.650.000 de persoane.
Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...