Cadrele didactice din zona Nord-Est folosesc instrumente IT pentru motivarea elevilor

88% din participantii la cursul “Instruirea in societatea cunoasterii” au obtinut rezultate mai bune la clasa.
Cadrele didactice din Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui care au dobandit noi cunostinte de-a lungul programului de formare continua „Instruirea in societatea cunoasterii” comunica mai bine cu elevii, contribuind la dezvoltarea capacitatilor de gandire si invatare ale acestora.
 
La evaluarea de impact care a avut loc la finalizarea programului, in octombrie 2010, au fost chestionate 183 de cadre didactice, 43,7% din mediul urban si 56,3% din mediul rural, cei mai multi avand o vechime in invatamant intre 11 si 20 de ani. Exista o legatura directa intre nivelul de instruire a profesorilor in utilizarea tehnologiei informatiei si nivelul de utilizare in procesul didactic de catre acestia a laboratoarelor informatizate. Astfel, 22% dintre cadrele didactice care se recomanda ca fiind incepatori afirma ca isi desfasoara activitatea in laboratoare dotate cu computere pentru elevi. 88% dintre profesorii chestionati au implicat elevii in activitati de lucru cu computerul, 62% afirma ca elevii sunt mai motivati, 53% ca lucreaza mai bine impreuna si peste 40% demonstreaza o intelegerea mai profunda a continuturilor.
 
In privinta procesului de integrare a tehnologiei in predarea la clasa, repondentii au mentionat si faptul ca multi elevi nu au suficiente abilitati in lucru cu computerul, nu exista suficiente computere sau ca scoala nu are aplicatiile software necesare. 51% dintre cadrele didactice incluse in proiect utilizeaza deseori instrumentele de evaluare prezentate la curs.
 
Rezultatele evaluarii de impact din cadrul proiectului vor fi publicate pe portalul acestuia la finalul lunii decembrie 2010.
 
Programul se va finaliza pe 31 martie 2011 si este realizat in parteneriat de catre SIVECO Romania SAsi reprezentantii Casei Corpului Didactic din judetul Neamt, fiind co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU 2007-2013.
 
Persoana de contact:
Anca Crahmaliuc – communication@siveco.ro
 
SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81
Sector 1, cod 013685, Bucuresti, Romania
Tel: 021 302 3300
Fax: 021 302 3391

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.