Apple dezvăluie modul în care intenţionează să schimbe învăţământul

Data:

Apple a dezvăluit o parte din intenţiile în domeniul educaţiei digitale – nu numai că va schimba complet afacerile cu cărţi electronice aşa cum le ştim acum, ci va oferi cadrelor didactice instrumentele necesare pentru a proiecta şi implementa experienţe mai bune de învăţare.

Phil Schiller, senior vice-presedinte de marketing la Apple, a arătat că în prezent există 1,5 milioane de iPad-uri în uz astăzi în şcoli şi că circa 200.000 de aplicaţii educaţionale au fost dezvoltate pentru iPad.

La un eveniment special din 19 ianuarie, desfăşurat la muzeul Guggenheim din New York, Schiller a declarat că educaţia este încorporată adanc în ADN-ul Apple, iar compania a existat dintotdeauna la intersecţia dintre ştiinţă şi artele liberale.

Cum era de aşteptat, Apple a dezvăluit o categorie nouă în cadrul iBookstore şi a anunţat alianţe cu McGraw-Hill, Pearson şi Houghton Mifflin Harcourt, care vor transforma modul în care elevii utilizează şi interacţionează cu manuale.

Gigantul tehnologic a dezvoltat, de asemenea, un instrument gratuit, numit iBooks Author, pentru a permite autorilor de manuale şi profesorilor universitari să publice direct pe iBookstore.

O alta inovaţie cheie este disponibilitatea cursurilor prin intermediul iTunes U – la care profesorii pot avea acces şi le pot livra la rândul lor studenţilor; conţinuturile disponibile deja provin de la instituţii de învăţământ de top precum Yale, Duke, Cornell, Berkley, UCLA, Oxford, Stanford, Universitatea din Paris, Open University etc.

Complet în: http://www.siliconrepublic.com/new-media/item/25411-digsch2010/

 

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Partajează articolul:

Abonează-te

spot_imgspot_img

Populare

Similare
Related

Schimbare notabilă ghid PNRR universități

Universitățile pot cere mai mulți bani pentru software educațional. Au...

Dezvoltarea de cursuri eLearning personalizate pentru sectorul financiar 

Ghidul pentru începători Fiind o vedetă în sine, serviciile financiare...

Specialist, Global Learning and Development @Kellogg Company

Are you dynamic, a keen innovator, a trend setter,...

Cum să faci un e-Learning storyboard de succes

Tips&Tricks pentru a-ți ușura munca Lucrul în sistem remote a...