Amplusnet lanseaza proiectul Junior Protect, in cadrul caruia ofera gratuit primul soft de control parental romanesc

Amplusnet a lansat proiectul Junior Protect pentru E-siguranta juniorului tau, destinat educarii si responsabilizarii parintilor vizavi de riscurile utilizarii calculatorului de catre copii. Prin intermediul proiectului, parintii vor avea acces, la adresa http://www.juniorprotect.ro, la un program de control parental gratuit, care ii ajuta in protejarea copiilor fata de riscurile la care se poate expune folosind calculatorul.

Aplicatia ajuta parintii sa creeze sesiuni de folosire a calculatorului – propriul program al copilului. In cadrul acestor sesiuni parintii pot lasa acces nelimitat copiilor, monitorizand doar activitatea lor sau pot seta restrictii, configurand exact la ce are acces copilul si la ce nu. Parintii pot seta si mesaje care sa le fie afisate copiilor atunci cand doresc sa acceseze aplicatii/ site-uri restrictionate.

Aplicatia poate fi descarcata de la adresa: www.juniorprotect.ro

Mai mult, parintii pot descarca si un mini-ghid pentru activitatea pe calculator a copiilor, prin intermediul caruia pot afla ce aspecte trebuie discutate cu copiii si care sunt activitatile daunatoare si riscurile aferente.

"Este important ca parintii sa aiba cunostintele si instrumentele necesare, pentru ca implicarea lor in viata online a copilului este cea mai buna asigurare pe care o pot face pentru siguranta si evolutia lui", a declarat Dan Gurghian, Business Development Manager Amplusnet. "Tocmai de aceea am ales sa oferim gratuit acest program de control parental."

Sursa: Amplusnet.ro

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.