Solutia de eLearning furnizata de SIVECO Romania pune bazele unor noi abordari si metodologii in elaborarea de continut digital integrat transdisciplinar pentru dispozitive interactive multi-touch.
Tehnologia Multi-touch, ca suport pentru invatamantul integrat transdisciplinar, este utilizata in premiera in lume, in liceele din Romania.
Apreciata pentru gradul sau ridicat de inovare si a rolului semnificativ pe care il are in accesul la un invatamant de calitate, solutia de eLearning dezvoltata de SIVECO Romania pentru aceasta tehnologie, in cadrul proiectului initiat de Ministerul Educatiei Nationale, „Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii”, a intrat in finala prestigioasei competitii European IT & Software Excellence Awards.
„Invatarea colaborativa asistata de cele mai recente tehnologii informatice, asa cum este si tehnologia multi-touch, reprezinta una dintre cele mai promitatoare inovatii in demersurile de imbunatatire a procesului de predare/invatare. Nu numai ca aceasta abordare incurajeaza elevii sa lucreze in echipa pentru rezolvarea exercitiilor si proiectelor care combina cunostinte din mai multe discipline, dar contribuie in acelasi timp la diversificarea si cresterea gradului de atractivitate al activitatilor de invatare”, a declarat Tiberiu Velter, Director General Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa din cadrul Ministerului Educatiei Nationale din Romania.
Obiectivul general al proiectului desfasurat de Ministerului Educatiei Nationale in perioada decembrie 2009 – noiembrie 2012 l-a reprezentat orientarea procesului educational la nivel de liceu in concordanta cu competentele solicitate de actualul mediu socio-economic si care nu sunt abordate in cadrul procesului traditional de invatare.
Solutia de eLearning dezvoltata de o echipa de specialisti de la SIVECO a constat in dezvoltarea si implementarea unui nou curriculum scolar pentru matematica, stiinte si discipline socio-umane si aplicatii suport pentru dispozitive interactive multi-touch prin care este sprijinita invatarea colaborativa.
Un avantaj important al acestei solutii este dat de metodologia pe care se bazeaza si care permite profesorilor sa creeze noi lectii in concordanta cu cele dezvoltate deja in cadrul curriculumului.
„Suntem foarte incantati si mandri de aceasta nominalizare, care reconfirma pozitia SIVECO de lider international ca furnizor de solutii inovatoare in domeniul educatiei Totodata, suntem onorati ca am avut sansa sa fim implicati intr-un proiect de o mare complexitate tehnologica si importanta strategica pentru sistemul educational modern, in care am contribuit la punerea bazelor unor noi abordari si metodologii pentru elaborarea de materiale educationale transdisciplinare pentru nivelul liceal. In acest moment Romania reprezinta un studiu de caz concret pentru abordarea invatarii prin metode integrate transdisciplinare si nu mai putem vorbi doar de potential, ci de o istorie documentata”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager, SIVECO Romania.