A fost lansat portalul http://profesorulcreator.siveco.ro

Profesorii care vor participa la programul de formare continua “Proiectarea soft-ului educational” isi vor putea publica lucrarile pe portal.

Portalul http://profesorulcreator.siveco.ro, una dintre cele mai importante componente ale proiectului “Profesorul creator de soft educational”, a fost lansat!
 
Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 din Fondul Social European si realizat in cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SIVECO Romania SA.
 
Obiectivul proiectului consta in elaborarea si implementarea unui program de formare continua pentru 1.500 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar, in vederea dezvoltarii competentelor privind realizarea propriilor aplicatii de soft educational si imbunatatirea capacitatii de a utiliza metode interactive de predare-invatare.
 
Inscrierea cadrelor didactice se face on-line pe portalul proiectului http://profesorulcreator.siveco.ro, urmand ca rezultatele selectiei sa fie comunicate in data de 31.08.2010. Cursurile sunt gratuite, incep in octombrie 2010 si dureaza sase luni. Fiecare curs are 89 de ore.
 
Profesorii care vor urma programul de formare continua isi vor putea publica proiectele pe portal, dezvoltarea acestuia deschizand posibilitatea crearii unei comunitati virtuale prin care se incurajeaza schimbul de idei. Aceasta comunitate virtuala va activa si dupa finalizarea proiectului, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiind astfel de resurse valoroase pentru utilizarea TIC in procesul didactic.
 
In cadrul activitatii de evaluare a proiectelor personale, fiecare cadru didactic va sustine prezentarea proiectului inscris pe portal, iar in baza calificativului obtinut, absolventii programului de formare vor primi atestate profesionale purtatoare de credite transferabile (25) si diplome care sa confere statutul de creator de soft educational.
 
La final, proiectele selectate pentru concursul national vor fi publicate pe portal.
 
De asemenea, prin intermediul portalului se vor furniza informatii referitoare la reglementari si standarde nationale si europene din domeniul educational si exemple de bune practici nationale si transnationale.
 

Proiectul realizat in cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SIVECO Romania SA, contribuie la atingerea obiectivelor specifice Axei Prioritare nr. 1 din POS DRU 2007-2013 prin imbunatatirea accesului la educatie si formare continua moderna si de calitate.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.