A fost inventat un translator electronic de tipul celor din Star Trek (video)

Data:

O aplicaţie pentru telefoanele mobile permite traducerea aproape în timp real a vocii şi a textelor, din arabă în engleză şi invers.

Fuziunea petrecută la începutul săptămânii între companiile americane Dial Direction din San Francisco şi Sakhr Software din Vienna, Virginia, a rezultat într-o aplicaţie care poate transforma orice iPhone, BlackBerry sau telefon mobil însufleţit de sistemul de operare Windows Mobile într-un translator electronic de text şi voce.

Noua aplicaţie permite traducerea frazelor rostite şi a textelor din engleză în arabă şi invers, cu ajutorul unei baze de date extrem de comprehensive, accesată pe Internet. Translatorul electronic nu funcţionează efectiv în timp real, însă e foarte aproape de acest deziderat, informează computerworld.com. Reprezentanţii celor două companii au promis că în viitor aplicaţia pe care au dezvoltat-o va include mai multe limbi.

"Poţi rosti sau scrie orice vrei, iar aplicaţia va genera o traducere de calitate ridicată", a precizat Adeeb Shanaa, CEO-ul Dial Directions.

"E ca şi cum ai avea un translator foarte competent în buzunar", a adăugat Shanaa. Utilizatorii nu sunt nevoiţi să realizeze o probă vocală pentru ca aplicaţia să înţeleagă ce spun, însă sistemul de recunoaştere vocală se îmbunătăţeşte în timp, pe măsură ce aplicaţia este folosită.

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...