A dezprieteni/ Unfriend, cuvantul anului în dictionarul Oxford

Unfriend, un termen care în limba română poate fi tradus prin “a dezprieteni”, a fost ales cuvântul anului de New Oxford American Dictionary, în urma unei selecţii de noi cuvinte cu conotaţii tehnice. “Unfriend” a fost definit ca verb, care înseamnă a înlătura pe cineva din reţeaua de prieteni în cadrul unei reţele de socializare precum Facebook.

"Are atât sens, cât şi potenţială longevitate", a declarat Christine Lindberg, lexicograf al programului dicţionarului Oxford.

"În contextul reţelelor de socializare online, sensul său este înţeles, astfel încât adoptarea sa ca formă verbală modernă este o alegere interesantă pentru Cuvântul Anului", a adăugat ea.

Sursa: Mediafax

Mihaela Preda

Mihaela Preda

Educaţia pentru cultură şi în spiritul culturii autentice circumscrie obiectivele programatice ale Fundației Naționale pentru Dezvoltare Comunitară, concretizate printr-o serie de activităţi ce antrenează cadre didactice, specialişti în ştiinţele educaţiei şi alte persoane sau instituţii conexe. Un loc special îl are inovarea educațională și promovarea celor mai bune strategii, metode și tehnologii pentru dezvoltarea educației, pentru deschiderea și pentru plasarea sa în contextul actual social, cultural și tehnologic. (www.fndc.ro)