9.000 de scoli marocane vor folosi solutia romaneasca de eLearning

0
10

Ministerul Educatiei din Maroc a ales SIVECO Romania pentru a implementa, in urmatorii 3 ani, o solutie educationala complexa, menita sa modernizeze sistemul educational national.

Bucuresti, 27 mai 2010 In cadrul unei festivitati desfasurate recent la Liceul Moulay Ismail, din localitatea Meknès, a fost lansat oficial Sistemul Educational Informatizat din Maroc. Avand ca beneficiar Ministerul Educatiei, Invatamantului Superior, Formarii Cadrelor si Cercetarii Stiintifice din Maroc, proiectul va fi realizat de SIVECO Romania in calitate de lider al unui consortiu la care mai participa compania marocana INVOLYS.
 
In cadrul acestui proiect, firma SIVECO Romania, recunoscuta pentru solida expertiza internationala in domeniul sistemelor educationale informatizate complexe, va furniza integral solutia informatica integrata si va gestiona procesul de implementare.
 
Festivatea de lansare a beneficiat de prezenta reprezentantilor Guvernului marocan de la Ministerul Invatamantului Pre-Universitar, Ministerul Invatamantului Universitar, Ministerul Finantelor, Ministerul Comertului, Industriei si Noilor Tehnologii, reprezentantului Comisiei Europene in Regatul Maroc, a reprezentantilor Bancii Mondiale si UNESCO, a ambasadorului Romaniei in Regatul Maroc si a membrilor echipei de management SIVECO Romania.
 
 „Suntem deosebit de mandri ca SIVECO Romania devine principalul furnizor de solutie informatica pentru Ministerul Educatiei Nationale din Regatul Maroc, in cadrul programului strategic de informatizare a educatiei la nivel national. Programul SIE ((Système d’Informatisation de l’Education) va fi implementat in urmatorii 3 ani la nivel national si va oferi elevilor si cadrelor didactice posibilitatea de a utiliza cele mai moderne instrumente educationale”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepresedinte pentru Vanzari Internationale in cadrul SIVECO Romania.
 
SIVECO Romania furnizeaza un Sistem Educational Informatizat – NED (National Educational Database), o componenta unica si integrata destinata colectarii, validarii si consultarii datelor necesare administrarii sistemului educational la toate nivelurile: scoal, inspectorat scolar, minister. De asemenea, compania va crea un portal educational integrat cu NED la nivel functional, care va asigura continut educational pentru elevii si profesorii din 9.000 de scoli din Maroc. SIVECO Romania va furniza si aplicatii pentru managementul institutiilor scolare (AeL School Manager) si pentru desfasurarea proceselor educationale specifice: predare/invatare, evaluare si comunicare (AeL LMS/LCMS).
 
Prima faza a derularii proiectului are ca obiectiv instalarea sistemului ASM (gestionarea institutiilor scolare pe nivele de studiu, gestionarea rezultatelor scolare, a organigramei, orarelor, programei scolare, a indicatorilor de performanta etc) in 100 de licee, 200 de colegii si 400 de scoli primare din Maroc. De asemenea, sistemul de content educational (LMS) va fi integrat in 100 de licee si vor fi instruiti 9.400 de utilizatori.
 
“Sistemul de gestionare a politicii educationale va fi transparent si controlat. Fiecare institutie scolara va beneficia de propriul sistem de gestionare a informatiilor referitoare la profesori, elevi, angajati si resurse, iar solutia noastra, care este una integrata si standardizata , va asigura managementul unitar al datelor ”, a declarat Alexandru Cosbuc, Director adjunct pentru Vanzari Internationale in cadrul SIVECO Romania.
 
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
 
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul "Winner of European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.
 
 
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.