5 întrebări pentru un proiect eLearning de succes!

0
8

 

  1. Care este scopul final?

Poate că departamentul de relații cu clienții ar trebui să fie mai atent atunci când comunică. Poate se dorește neapărat un curs de etică sau unul rapid în care să înveți cum să folosești timpul mai eficient.

Bine, bine, facem cursul, dar ce dorim cu adevărat de la el? Răspunsul ar trebui formulat în felul următor: La finalul cursului angajații vor trebui să vândă cu 9% mai mult sau la finalul cursului 88% din cei 3000 de angajați vor putea să folosească noul software.

Oricare ar fi motivul, este important să ai un scop final bine detaliat.

  1. Cine sunt cei care vor beneficia de curs?

Sunt oameni care stau toată ziua pe teren sau sunt oameni pe care îi vezi numai în fața calculatorului? ÎI ai pe toți intr-un sediu sau sunt răspândiți pe întreg teritoriul țării? Implică faptul că trebuie să-i cunoști pe cei care vor accesa cursurile.

  1. Există materiale ce pot fi folosite ca surse pentru noul proiect?

Răspunsul este în general “da”. De la .doc-uri și .pdf-uri la poze și video-uri – totul va trebui făcut pachet și trimis la furnizor. Citește și 8 tipuri de resurse eLearning.

  1. Ce idei există deja în legatură cu proiectul?

Fie că doriți să integrați noile mascote ale companiei sau să aveți conținutul funcțional și pe noile device-uri mobile, este important să centralizați aceste idei din timp.

  1. Cine sunt oamenii din companie care vor păstra legătura cu furnizorul de cursuri elearning? Cine va fi răspunzător intern pentru proiect?

Acesta este unul dintre cele mai importante puncte de clarificat. O persoană dedicată, implicată în comunicarea cu furnizorul și apoi implementarea internă a cursului este extrem de necesară. Veți avea nevoie de cel puțin un om care să dorească ca proiectul să aibă succes. Pare ușor, dar ați fi surprins cât de mare este tentația să se meargă pe minima rezistență, să se obțină doar bifa de “uite, am făcut proiectul de elearning”.

Dacă reușiți să răspundeți la aceste 5 întrebări veți fi cu siguranță mult mai aproape de o implementare rapidă și cu succes a elearning-ului în compania dumneavoastră.