Romania intr-un parteneriat de pionierat in educatie: invatare inteligenta si interactiva asistata de computer

Patru organizații din Europa aduc inovația în procesul educațional prin introducerea unui instrument inteligent de corectare automată în situații reale de instruire și învățare. Instrumentul permite interacțiune reală între cei care învaţă și computer și susţine un demers educaţional colaborativ,

Read More

Rețea virtuală a liceelor din România

Moodle Romania in parteneriat cu liceele din Romania Propune urmatoarele activitati: • Postarea lectiilor, bibliografiei, temelor; • Evaluarea si autoevaluarea cunostintelor; • Crearea unor clase virtuale de colaborare intre licee; • Organizarea de concursuri; • Cursuri comune in clasa virtuala;

Read More

Portofoliul Digital European al Profesorului

Constituirea unui portofoliu digital European pentru profesori, ca instrument de evaluare, autoevaluare şi promovare a carierei.

Read More

SIVECO Romania lanseaza un concurs de creatie 2D si 3D

SIVECO Romania, cea mai mare casa de software din Romania, lanseaza un concurs de design grafic, oferind premii in valoare de 1.800 de Euro si sansa de angajare a trei tineri talentati in cadrul companiei.

Read More

Mehedinti: peste 60 de scoli vor fi dotate cu calculatoare

Un număr de 62 de şcoli din mediul rural şi oraşele mici din judeţ vor fi dotate cu calculatoare prin programul naţional “Internet în şcoala ta”, a declarat marţi inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, Ion Tufiş.

Read More

Portofoliul digital european pentru autoevaluarea profesorilor si pentru dezvoltare personala

În perioada 29 martie – 4 aprilie s-a desfășurat în Atena, Grecia, programul de formare EDIPED – European Digital Portfolio For Educators, organizat de European Office of Cyprus, reprezentat de dr. Gregory Makrides.Cursul a fost urmat până acum de circa

Read More

Competitie pentru profesorii de limbi straine: utilizarea mediilor sociale in predare

Reţeaua europeană “Învăţarea Limbilor străine şi Mediile sociale – 6 dialoguri cheie” îi invită pe profesorii de limbi străine să participe la competiţia pentru utilizarea mediilor sociale in contexte formale de predare a limbilor straine.

Read More

Accesul la noile media electronice ar trebui sa figureze printre drepturile omului

Secretarul general al Amnesty International, Salil Shetty, a declarat ca accesul liber la noile mijloace de informare electronice – limitate de unele state, intre care China si Iran – ar trebui sa figureze printre drepturile omului.

Read More